• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili bomba iddia

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili bomba iddia
Ekici, MYK Üyesi Kemal Yavuz ve Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, Melikşah Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Farklı Bakışlar Kulübü tarafından organize edilen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

"Çenesi daha sonra kırıldı"

Ekici, 25 Mart 2009'da Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ilişkin gazeteci İsmail Güneş'in çenesinin kırıldığını, helikopterin koltuğunu alarak kurtulmaya çalışıldığı yönünde haberlerin yapıldığını belirterek, "Ben İsmail Güneş'in otopsisini gördüm. Bacakları kırılmıştı ve sadece deri tutuyordu bacaklarını. Bu durumda kayalık bir ortamda uzaklaşması mümkün değil. İsmail Güneş olaydan 2 veya 3 gün sonra bulunmuştu ve karlar altındaydı. Koltuk ise karların üzerindeydi. Operasyona katılan er, koltuğun daha sonra konulduğunu söyledi. Bu dosyada da kayıtlı. Eğer o gün İsmail Güneş'in çene kırığı gündeme taşınsaydı olayın suikast olduğu ortaya çıkardı. Çene kırığı olan bir insan konuşamaz. İsmail Güneş'in çenesi daha sonra kırıldı" diye konuştu.

"Tehdit ve korkutmalarla rapor hazırlatılmadı"

Ekici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından BBP Genel Merkezi tarafından Almanya'da bir kaza kırım heyeti oluşturularak Türkiye'ye getirildiğini belirterek, bu heyetin olay yerinde götürülmek istenmediğini, tehdit ve korkutmalar nedeniyle raporun hazırlatılmadığını öne sürdü.

MYK Üyesi Kemal Yavuz ise kaza olayında yanlış yerde arama yapıldığını kuzeye doğru bakılması gerekirken, batıya doğru aramaların kaydırıldığını ifade etti.

"Takip edilen gazeteci İsmail Güneş'i ölünceye kadar bekleyin"

Olay günü pek çok tersliğin yaşandığını belirten Yavuz, "Yanlış yerde aramalar yapıldı. Koordinatlar Kahramanmaraş Jandarma Alay Komutanlığına bildiriliyor. Bu koordinatlar dışında bir koordinat belirlenerek askeri arama kurtarma batıya sevk ediliyor. Helikopterin son görüldüğü yerde arama yapılmadı. Gizli tanığın anlatımıyla, başka bir askeri yetkiliye talimat veriliyor 'şu koordinata kayın, şahsı takip edin eks oluncaya kadar bekleyin, takip edilen gazeteci İsmail Güneş'i ölünceye kadar bekleyin' diyor. Biz bunları sonra öğrendik" diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ilgili iddiaları dile getiren Yavuz, şöyle devam etti: "Kimseye karşı bir kastımız yok. Bir tarafta karbonmonoksit var, bir tarafta jetler var. 'Bu dava askerin üzerinden gidiyor' deniliyor. Keşke o jetler başka ülkenin jeti çıksaydı daha rahat üzerine gitseydik ama Türk Silahlı Kuvvetlerinin jeti çıktı maalesef. Ordu milletin göz bebeğidir diyen Muhsin Yazıcıoğlu'na TSK'ya ait jetlerle bir operasyon yapılmış. Bunu nasıl kabul edebiliriz. Siviller için de iddialarımız yok mu? Var. Askerse asker, sivilse sivil belki yarın çok daha başka biri çıkacak belki."

"Uçuş sırasında F-16 savaş uçakları geçti"

Uçuş sırasında helikopterin yanından F-16 savaş uçaklarının geçtiğini öne süren Yavuz, "Yapılan otopsilerde tüm yolcularda karbonmonoksit çıktı. Bu karbonmonoksit nasıl geldi? Bütün bunları araştırıyoruz. Olayın yaşandığı ilk hafta da bize bir istihbaratçıdan ihbar geldi. Gazetecinin çantasına bir tablet konulmuş. Tableti uzaktan patlatmışlar ve patlama sonrasında hava ile karışan madde karbonmonoksite neden olmuş. Birileri çok komplike bir tarz ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatına kastettiler. Geleceği okuyanlar bu günleri gördüler ve bu katliamı kurguladılar" ifadesini kullandı.

Oğlu babasını anlattı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ise babasını 15 yaşındayken kaybettiğini belirterek, babasının karizmatik bir ülkücü lider olduğunu belirtti.

Babasını öldükten sonra daha iyi anladığını ifade eden Yazıcıoğlu, "Babamla çok kısa sohbetlerimiz olurdu. O da yaşıma göre sohbetler. Benim biraz yakın tarihe ilgim vardı. Babamda cezaevi anılarını anlatırdı. Tabi babamı vefatından sonra tanımaya başladım. Onun gittiği yoldan gideceğim. Benim için evin kapısını açtıktan sonra önce liderim sonra babamdı. O tam bir Türkmen beyiydi ata iyi binerdi, babamın ata binişini severdim. Deniz Baykal'ın babamın vefatından sonra çok güzel bir sözü vardı. 'TBMM sigortasını kaybetmiştir' dedi. Bize babamın vefatından sonra araştırma noktasında yardımcı olan siyasi parti lideri Deniz Baykal olmuştu" şeklinde konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim