• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Müftülük, Kur’an kursu kapattı
Afyonkarahisar'da 3 yıldır faaliyet gösteren 27 yatılı öğrencisi olan Ümit Kur'an Kursu "yapı ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle İl Müftülüğü tarafından...

Afyonkarahisar'da 3 yıldır faaliyet gösteren 27 yatılı öğrencisi olan Ümit Kur'an Kursu "yapı ruhsatı olmadığı" gerekçesiyle İl Müftülüğü tarafından kapatıldı. Öğrenciler başka kurslara gönderildi.

Merkezde 8 yıl önce yapılan Otogar Cami'nin altında 3 yıldır faaliyet gösteren kurs öğrencileri kısa sürede birçok başarıya imza atıp yarışmalarda çeşitli dereceler aldı. Kursun aniden kapatılması velilerde şaşkınlığa neden oldu. Veliler duruma tepki gösterirken, öğrenciler başka kurslara gönderildi. Ancak, bu kursların da yıllardır yapı izinleri olmadığı halde çalışmalarına müsaade edildiği ileri sürüldü.

MÜFTÜ KABUKÇU: KURS, YAP RUHSATI OLMADIĞI İÇİN KAPATILDI

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu, kursun yapı ruhsatı olmadığı için kapatıldığını söyledi. Kabukçu, kursla ilgili yapılan bir şikayet sonrasında yapılan inceleme sırasında kursun bulunduğu binanın ruhsatı olmadığının anlaşıldığını, öğrencilerin başka kurslara gönderildiğini kaydetti. Müftü Kabukçu, öğrencilerin nakil yapıldığı kurslardan bazılarının da yapı kullanma ruhsatı olmadığı ve yıllardır faaliyetlerini sürdürdüğüne dair iddialarla ilgili olarak ise, "Geçmişi bilemem. Beni kendi dönemim ilgilendirir. Ancak oraların Diyanet tarafından açılış onayları vardır." karşılığını verdi. Kabukçu, kapatılan kurs binasının ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından yatılı olarak faaliyetlerini sürdürebileceğini kaydetti.

DERNEK BAŞKANI AYTEKİN: BAŞKA KURSLARIN DA RUHSATLARI YOK, NEDEN KAPATILIYOR?

Otogar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halil Aytekin, cami ve Kur'an kursunun yapımında uzun süredir uğraş verdiklerini ancak ruhsat bahanesiyle kursun kapatıldığını söyledi. Aytekin, "Gelip kapattılar. Ruhsatı yokmuş. Şehrin göbeğinde bina nasıl ruhsatsız olur? Nasıl oluyor bu anlamıyorum? Bizim binamızın inşaat ruhsatı var. Bazı Kur'an kursları var ki şehrin dışında köyde, tarlanın içine yapılmış. İnşaat ruhsatları bile yok, yıllardır da çalışıyor. Şehrin göbeğindeki yeri niye kapattılar anlamıyorum. 3 yıldır burada çocuklara eğitim veriliyor ve hiçbir sıkıntı yoktu. Bu zamana kadar buna müsaade eden Müftülük, niye şimdi burayı ruhsat bahanesiyle kapattırıyor. Konuyla ilgili itiraz dilekçemizi de verdik." dedi.

Aytekin, kursun kapatılmasının herkesi üzdüğünü, çocukların ağlayarak kurstan ayrıldığını kaydetti.

ÖĞRENCİ VELİSİ TAYŞİ: KAPATMAK İÇİN RUHSAT BAHANE OLAMAZ

Öğrenci velisi Ramazan Tayşi de kursun kapatılmasıyla çocukların çok ciddi sıkıntı yaşadığını, adeta psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. Tayşi, "Çocuklarımız akşam okul çıkışında gidiyordu, burada kalıyordu. Merkezi bir yer olduğundan ulaşımı kolaydı. Hocalarımızdan, ilgi ve alakadan memnunduk. 3 yıldır sorunsuz işleyen bir Kur'an kursumuz vardı. Binamızın elektriği, suyu var. Kapatılması için ruhsat bahane olamaz." dedi.

Çocukları şimdi mecburen başka bir Kur'an kursuna gönderdiklerini ifade eden Tayşi, çocukların psikolojisini bozulduğunu kaydetti. Tayşi, "Ortam değişti, hocalar değişti. Çok kalabalık bir ortama gitti çocuklar. Aslında bir çözüm bulunabilirdi. Ruhsat bahane ediliyor, ancak diğer kursların da ruhsatı yok. Onları da mı kapatmak gerekiyor. Onlara nasıl olur verildiyse, buna da verilebilirdi." diye konuştu.

'ÇOCUĞUM 11 YAŞINDA, ŞİMDİ 170 KİŞİNİN İÇİNE GİDİYOR'

Öğrenci velisi Salih Özçelik de toplamda 40 öğrencisi 3 belletmeni 2 tane hocası olan kursun çok başarılı bir şekilde hizmetlerini sürdürürken birden kapatılmasını manidar olduğunu söyledi. Özçelik, "Çocuklarımızla ilgileniyorlardı. Şimdi gittiği başka bir kursta tam 170 öğrenci var. Ortaöğretim de var, lise talebesi de var. Liseyi bitirmiş beş yıldır hafızlığa devam edenler de var. Bizim çocuğumuz 11 yaşında. Bu kadar kalabalık bir ortamda üstelikte şehrin dışında bir yerde oldukça zorlanacak. Ama bir çözüm yolu bulunabilirdi, bulunmadı." şeklinde konuştu.

'ÇOCUĞUMU HAFIZ YAPACAKTIM, KIRDILAR BİZİ'

Çobanlar ilçesinde oturan öğrenci velisi Abdil Doğan ise çocuğunu kursa göndermekten vazgeçtiğini dile getirdi. Başarılı bir şekilde 3 yıldır çalışmalarını sürdüren kurs için "Ne oldu da kapatıldı? Şimdi aklınıza geldi kapatmak?" diye soran Doğan, şunları söyledi: "Böyle bir şey olabilir mi? hafızlığını tamamlamak üzere olan çocuklarımız vardı. Neymiş ruhsat yokmuş. Etraftaki kursları incelesinler hangisinin ruhsatı var, göstersinler bana. Çocuklarımıza yazık oldu. Çocuğumu hafız yapacaktım, ancak hevesimiz kırıldı, çocuğun psikolojisi bozuldu."

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Müftülük, Kur’an kursu kapattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim