• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Muammer Güler'den 'Gezi' itirafı!

İçişleri Bakanlığı görevinden dün istifa ederek ayrılan Muammer Güler'den gider ayak Gezi olayları konusunda çok tartışılan bir konuda itiraf geldi.
Güler, CHP milletvekili Muharrem Işık'ın soru önergesine verdiği yanıtta şu ifadeyi kullandı: 
 
"Toplumsal olaylara müdahale araçlarında kullanılan su, şebeke suyu olup belediye ve itfaiye hidratı bulunan vanalardan temin edilmektedir. Bununla birlikte ihtiyaç duyulması halinde OC (Oleoresin of Capsicum) gaz solüsyonu, sentetik yangın söndürme köpüğü ve gıda boyası kullanılmaktadır," 
  
OLEORESİN OF CAPSİCUM NEDİR?
 
Muammer Güler'in soru önergesi cevabında bahsettiği Oloresin of Capsicum biber gazının bilimsel adı. Gözlerde kontrolsüz gözyaşı akmasına, geçici körlüğe neden oluyor. 
 
"MÜDAHALE ORANTILI OLDU"
 
Güler, soru önergesi yanıtında Gezi olayları sırasında güvenlik güçlerinin müdahalesinin "orantılı olduğunu" da savunarak, "Kamuoyunda Taksim Gezi Parkı olarak adlandırılan yasadışı gösterileri engellemek, güvenlik güçlerine karşı yapılan mukavemeti kırmak, başkalarının can ve emniyetini sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alınmış, ilgili mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde orantılılık ilkesine uygun ve grubun direncini kıracak nispette gerekli müdahaleler yapılmıştır" ifadesi kullanıldı. 
 
İSTANBUL VALİSİ "SUDA KİMYASAL YOK" DEMİŞTİ
 
Gezi olayları sırasında TOMA'larda kullanılan suya katkı maddesi koyulduğu iddiaları üzerine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da açıklama yaparak, "Su ilaçlı ama içinde kimyasal yok" demişti.
 
Vali Mutlu, 17 Haziran'da yaptığı açıklamada ilgili soruları şöyle yanıtlamıştı;
"Emniyet birimlerimizin kullanmış olduğu TOMA'lardan tazyikli su ile birlikte bazı araçlarda da renginden zaten fark ediyorsunuz. Biraz daha rengi daha koyu olan sular püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur. Ama hiçbir şekilde kimyasal bir etki içeren, kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Dolayısıyla bunun 'kimyasal kullanıldı' şeklinde abartılması daha doğrusu çarpıtılması tamamen belli toplumu acite etmeye yönelik davranışlardır, sözlerdir. Bunlara itibar edilmesin. Artık bunu hepimiz biliyoruz. Bu tür suların önüne artık vatandaşlarımız, göstericiler bile alıştı. 'Bana da su at' diye rahatlıkla gelebiliyor. Bu suları vatandaşlarımızda görüyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz. Ama göstericilerde bunu gayet iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur. Bu tür haberlere itibar edilmemesini özellikle rica ediyorum."
 
88.20131226135233.jpg
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim