• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

MTTB’den ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ konferansı

MTTB’den ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ konferansı
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Gençlik ve Geleceğimiz konulu konferansa İlmi ve Fikri Araştırmalar...

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Gençlik ve Geleceğimiz konulu konferansa İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu Dr. İlhan Şenocak konuşmacı olarak katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda düzenlenen konferansa ilgi yoğun olurken programa birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı. Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç, gençliğin bir dönem değil bir ruh olduğunu belirterek "Gençlik bir hazinedir ve geleceğimizin mimarıdır. Gençliğin inşası, geleceğin inşasıdır. Gençliğe sahip çıkmamak, manevi bir soykırımdır. Ailelerin, toplumların, ülkelerin, cemiyet ve cemaatlerin geleceği, yetiştirecekleri yetenekli ve sorumluluk sahibi gençlerin varlığına bağlıdır. Zamanın nesnesi değil, öznesi olan bir gençlik, geleceği inşa edebilir. Haya ve edebi kuşanmış, farklı bakabilen, sorgulayan, analiz eden, ufku yaşadığı coğrafyanın dışına taşan bir gençlik, toplumun öncüsü olabilir" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından geçilen konferansta Dr. İhsan Şenocak, gençlerin hedef ve idealleri noktasında sahabe hayatını örnek gösterdi. Bu şuurda bir gençliğin yetişmesi gerektiğini dile getiren Şenocak, "Erkek kardeşlerim Hz. Enes'i, Hz. Musab'ı örnek almalarını, bayan kardeşlerimin ise Hz. Hacer ve Hz. Hatice'yi örnek alarak hayatlarını buna göre şekillendirmelidirler. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i iyi okumaları ve Peygamber Efendimiz'in sünneti ile beraber hayata tutunmaları gençler için hayat rehberi olacak. Üstad Necip Fazıl Kısakürek ve Anadolu coğrafyasının medeniyet endeksine her zaman tarihi ile büyük Doğu fikrini çok iyi anlayarak tekrardan bu coğrafyalardan Alparslan'ın Fatih'in Selim'in Abdülhamithan'ın yön verdiği bir İslam Coğrafyasında tekrardan siz gençler Allah'ın izniyle başlatacaksınız. Doğu Türkistan'dan, Gazze'ye Arakan'dan, Myanmar'a ve diğer mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize selam olsun ve her zaman onları kalbimize düşüncemize dahil ederek inanarak yaşarsak onların özgürlüğüne kavuşmalarına yardımcı oluruz" diye konuştu.

Program hediye takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim