• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

MOMO'nun söylentisi bile çocukların psikolojisini bozdu

MOMO'nun söylentisi bile çocukların psikolojisini bozdu
WOMAN TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu Kadının Gündemi programına bağlanan Klinik Psikolog Emel Güler, 'Momo' konusunda önemli açıklamalar yaptı.

WOMAN TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu Kadının Gündemi programına bağlanan Klinik Psikolog Emel Güler, ailesinin Momo konusundaki aşırı uyarıları nedeniyle bir çocuğun zihninde bir korku yarattığını, bu yüzden psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi sonucu kendisine danışıldığını söyledi.

woman.jpg

Çocukları intihara sürüklediği iddia edilen ancak uzmanların sadece bir söylenti olarak nitelendirdiği Momo oyunuyla ilgili iddiaların dilden dile dolaşması bile çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor.

Woman TV’de Ebru Güngör’ün sunduğu Kadının Gündemi Programı’na bağlanan Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi uzmanı Klinik Psikolog Emel Güler, Ebru Güngör’ün Momo’yla ilgili bir mağdur başvurusunun olup olmadığı sorusuna momoyla ilgili bir çocuğun, ailesinin aşırı uyarıları sonucunda oyunu görmediği halde zihninde bir korku yarattığını ve bu yüzden psikolojik olarak etkilenerek, kendisine başvurduklarını söyledi.

AİLENİN AŞIRI MOMO UYARISI ÇOCUĞU OLUMSUZ ETKİLEDİ

Momo’nun tıpkı Mavi Balina gibi çocukları yanlış yönlendirerek zarar görmelerine neden olabilecek bir oyun olduğunu söyleyen Güler. çocukları korumak için mutlaka internet üzerindeki hareketlerinin denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aynı zamanda ebeveynlerin böyle bir durumla karşılaşılması halinde bunun kontrol edilebilir olduğunu hissettirmelerinin de çocuklara güven vereceğini belirtti.

“AİLELER ÇOCUKLARIYLA KONUŞMALILAR”

Program konuklarından akademisyen Tülay Acar ise; Momo’nun Mavi Balina’dan farklı olarak ebeveynleri endişeye sevk edip çocuklar üstünde baskı yaratmalarını amaçlayan bir oyun olduğunu söyledi. Ebeveynlerin bu tuzağa düşmemelerinin çok önemli olduğunu belirten Acar, aileler çocuklarını korkutmadan, konuşarak onları denetlemeliler dedi.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim