• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Konferans Salonu'nda iki gün...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Konferans Salonu'nda iki gün devam edecek olan "Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi Diyalog Başlangıç Çalıştayı" düzenlendi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım aracı -IPA- kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ana faydalanıcı olduğu "Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi" başladı. İki yıl sürecek olan proje ile; "Türkiye'de ekonomik kazanç sağlamak ve iklim değişikliğine ve enerji tedarik güvenliğine olumlu katkı yapmak için enerji verimliliğinin arttırılması, Türkiye'deki mevcut binalarda enerji verimliliği mevzuatının boşlukları ve gereklilikleri ile yeni ve mevcut binaların kurumsal çerçevesinin belirlenmesi ve bunları Avrupa politika ve direktifleri ile uyumlu hale getirilmesi, mevcut durumun kurumsal analiz ve değerlendirilmesini yaparak binalarda enerji performansı için sistem ve araçlar ile kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, binalarda enerji performansı uygulanması için politika ve mevzuat çerçevesi geliştirilmesi, bina tipolojilerinin analizinin yapılması, merkez ve yerel düzeyde yeni ve eski binalarda enerji verimliliği ile ilgili farkındalık ve bilgi birikiminin arttırılması" amaçlanıyor.

Çalıştayda açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Odamız ve şubemiz de binalarda enerji verimliği konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Enerji ithalatımızın ciddi bir kısmı binalarda kullanılıyor ve bunu verimli kullanabilmek de bizim hem ithalattaki bağımlılığımızı hem de buradan doğan boşlukta beyaz yakalı bizim meslektaşlarımızın içinde bulunduğu mesleki gruplara çalışma alanı oluşturuyor. Şube olarak Samsun'da 3 ve 4. sınıf ilköğretim öğrencilerimize yönelik "Binalarda Enerjiyi Verimli Kullanabilmek" sosyal sorumluluk projesi hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamındaki enerji kimlik belgesi uygulamalarında eğitmenler oluşturarak Samsun'da 400'ü aşkın ilgili meslek alanına giren mühendislere yönelik Enerji Kimlik Belgesi düzenleme ve yetkilendirme kursları düzenledik. Düzenli olarak enerjinin verimli kullanılabilmesi için üyelerimize yönelik seminerler düzenliyoruz. Mekanik tesisat ve ısı yalıtım konularında yetkilendirme kursları yapıyoruz. Bu etkinlikten önce de Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de içinde bulunduğu Karadeniz'e kıyı ülkelerin binalarda enerji verimliliği projesine destek sağladık. Bu projede Samsun'da 3 ve 4. sınıf ilköğretim öğrencilerimize yönelik "Binalarda Enerjiyi Verimli Kullanabilmek" sosyal sorumluluk projesinin broşürünün İngilizceye çevirisi yapılarak sorumluluk üstlenen ülkelerin öğrencilerine dağıtılmasını sağladık. Yine Samsun'da bir köy okulumuzda enerji verimliğine yönelik yalıtım, topraktan ısı kaynaklı pompa ile ısınma ve iklimlendirme uygulamaları yaptık. Bu projeyi hazırlayanlara, bu projeyi yürüten ekibe ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum ve çalıştayın başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Çalıştayda katılımcılara Proje Eğitim Uzmanı Robert Pochyluk tarafından "Bina stoku, inşaat uygulamaları, enerji performansı, bina ve inşaat işlemlerinde yaşanan problemler ve tipik bir bina / daire sakininin enerji kullanım alışkanlıkları" hakkında detaylı bilgi aktarıldı. Çalıştayda katılımcıların yerel düzeyde binalarda enerji verimliliğinin arttırılması için yapılması gerekenler, engeller, yasal mevzuat gereklilikleri hakkında görüşleri alındı.

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”

Mmo’da “Binalarda Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim