• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mmo Başkanı Hamamcıoğlu’ndan Ekb Uyarısı

Mmo Başkanı Hamamcıoğlu’ndan Ekb Uyarısı
Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Enerji Kimlik Belgesi (EKB) uyarısı yaptı, 2017 yılından sonra EKB belgesi olmayan...

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Enerji Kimlik Belgesi (EKB) uyarısı yaptı, 2017 yılından sonra EKB belgesi olmayan binaların ruhsat almakta zorluk yaşayacağı vurgusu yaptı.

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, oda başkanı olarak seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği toplantıda kamuoyu yararına çalışacaklarını ifade etti. Önümüzde dönemde eğitimler, seminerler, paneller, kurslar, sosyal ve kültürel etkinliklerle üyelerin ortak paydaşta buluşmalarının temel hedef olduğunu söyledi. Başkan Hamamcıoğlu kent gündeminde bilgi eksikliğinin olduğunu tespit ettiklerini ve bu eksikliğin giderilmesi için hızla çalışacaklarını aktardı. Özellikle yapılara iskan ruhsatı verilirken baz alınacak olan ve C sınıfı altında olan binalara iskan ruhsatı verilmeyeceğini ön gören yasaya dikkat çeken Hamamcıoğlu, belge için son çeyrekte olunduğu uyarısını yaparak şöyle konuştu:

"5 Mayıs 2007 tarihli Enerji Verimliliği Kanunu'nun yayımı tarihi itibariyle mevcut yapılar için 10 yıl içerisinde çıkarılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi için süre oldukça fazla daralmakta ancak kamuoyu bu onu hakkında kapsamlı bilgilendirilmemiştir. Halbuki binanın enerji kullanımının minimumluğunu gösteren A sınıfına yaklaşması için mutlaka ısıtma, soğutma ve havalandırma da kullanılan enerjinin sınırlandırılması gerekmektedir. 2017 sonrası için bir bina için sadece konumu, estetik görünümü kullanım alanı gibi fiziksel özellikler değil artık EKB belgesi ve bu belgede geçerli enerji kullanım sınıfa binanın kullanıcıları açısından son derece önem arz edecektir" dedi.

Hamamcıoğlu ayrıca iç hava temizliği konusuna da dikkat çekerek "Klimatize edilmiş ortamların sıcaklığı kadar hava temizliği de önemlidir. İç hava kalitesi insanların sağlığına ve üretkenliği üzerine önemli derecede etkendir. Klima kullanılan bu ortamlarda bu bilincin oluşturulması özellikle okullar gibi hassas ve kalabalık ortamlarda son derece önemlidir" dedi.

Mmo Başkanı Hamamcıoğlu’ndan Ekb Uyarısı

Mmo Başkanı Hamamcıoğlu’ndan Ekb Uyarısı

Mmo Başkanı Hamamcıoğlu’ndan Ekb Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim