• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mısır’da evlilik tartışması

Mısır’da evlilik tartışması
Mısırlı gençler evlilik ve düğün masraflarının artması, kızların maddi istekleri yüzünden evliliğe boykot kampanyası başlattı. Erkeklerin ‘Bırak evde kalsın’ kampanyasına karşı, kızlar ‘annenin kucağında kal’ kampanyası başlattı.

Sosyal medya üzerinden ‘Bırak evde kalsın' başlığı ile başlatılan boykot ülkede gündem oldu. Tartışmalara siyaset adamları, sanatçılar ve din alimleri de katıldı. Genç kızlar ise karşı atağa geçerek ‘Annenin kucağında kal' hashtagı başlattı. Mısır'da dar gelirli ailelerin ortalama düğün masrafı 8 bin doların üstünde.

Mısır'da yayın yapan El-Yevm el Sabi gazetesi ‘bırak evde kalsın' kampanyası ile ilgili bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 44'ü boykotu desteklerken, yüzde 53'ü hayır dedi. Yüzde 3'lük bir grup ise "fikrim yok" diye cevap verdi.

‘GENÇ KIZLARIN DUYGULARINI İNCİTECEK'

Bir grup milletvekili kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu kampanyanın ‘genç kızların duygularını inciteceğini' ifade eden vekiller, diğer taraftan evlilik masraflarının bu derece artmasına da karşı olduklarını kaydederek, evliliğin kolaylaştırılmasının altını çizdi.

Milletvekili Sabri Yusuf, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, evliliğin kader olduğu ve Allah'ın takdiri ile gerçekleştiğini ifade ederek, evlenme zamanı gelenlerin evleneceğini endişe edecek bir durum olmadığını söyledi. Yusuf pahalılığa karşı koyabilmek için gelin ve damat adaylarının masrafları paylaşması gerektiğini de kaydetti.

Televizyonda gündüz kuşağı sunucusu spiker Rami Rıdvan da tartışmalara katılan isimlerden biriydi. Twitter hesabından genç kızlara seslenen Rıdvan, "Buna üzülmeye gerek yok. Tam aksine gerçek delikanlılarla işe yaramaz geçleri bu şekilde ayırt edebilirsiniz" İfadelerini kullandı.

KIZLARDAN KAŞI KAMPANYA: ‘ANNENİN KUCAĞINDA KAL'

Öte yandan, genç kızlar karşı atağa geçerek gençlere, ‘Annenin kucağında kal' başlıklı bir kampanya ile cevap verdi.

Mısırlı ünlü artist Ayten Amer'in başlattığı kampanyaya genç kızlardan binlerce destek mesajı geldi.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Amer, genç kızları ‘Annenin kucağında kal' hashtagı ile fotoğraflar yayınlamaları ve fotoğrafın altına "Biz istihare namazını zaten size hayır demek için kılıyoruz" cümlesini yazmalarını istedi.

Ayten Amer'in paylaşımına, Ayet Hamdi isimli genç kız, "Çok haklısınız sizi destekliyorum" diye cevap verirken, Esma isimli kullanıcı, "Bu karşıt kampanya onlara çok iyi bir cevap oldu. Sonuna kadar arkandayız" dedi

YABANCI GELİN TEHDİDİ

Bazı gençler Mısırlı kızlara yabancı gelin tehdidinde bulundu. Yabancı ülkelerde evliliklerin çok daha kolay olduğunu hatırlatan gençler, "Biz de bir Alman veya Rus kızı ile tanışıp Müslüman yapıp onunla evleniriz, kıvırcık saçlılarla uğraşmayız" şekilde cevap verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim