• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den bütçe desteği isteği

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den bütçe desteği isteği
Sisi, katıldığı mezuniyet töreninde bütçe desteği istedi.

Mısır'da darbenin ardından yapılan seçimlerle Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es -Sisi, halktan "fedakarlıkta" bulunmalarını istedi.

Kara Harp Okulu Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Sisi, 10 ay boyunca Arap ülkelerinin kendilerini maddi açıdan desteklediklerini hatırlatarak "Mısır, Arap kardeşlerinden 10 ay boyunca destek gördü. Bu hep böyle mi devam edecek? Bazı icraatlar yapmamız, Mısır halkının da biraz sorumluluğa katlanması gerekiyor" dedi.

Mısır'da dün 6 saat süren 2014-2015 yılı bütçe görüşmelerini işaret eden Sisi, "Şeffaf ve doğru konuşacağım çünkü sorumluluk hepimizin. Bütçe açığı ve borçlar artıyor. Siyasi olarak buna tahammül edilemez" diye konuştu.

Sisi, 280 milyar dolarlık bütçe açığını öngören devlet bütçesini onaylamadığını vurgulayarak, yurt içi ve dışında yaşayan Mısırlıların da ülkesinin bütçe açığına destek olması gerektiğini söyledi.

"Borcun artması demek, gelecek nesillere iyi birşeyler bırakmamak demektir" diyen Sisi, "Her Mısırlı gerçekçi fedakarlıklarda bulunmalı. Ben 42 bin cüneyh (yaklaşık 5 bin 900) olan maaşımın yarısını almayacağım. Babamdan kalan mirasın yarısından da Mısır için feragat edeceğim" diye konuştu.

Mısır'ın içeride ve dışarıda güvenlik sorunlarıyla karşılaştığını dile getiren Sisi, ordunun ülkenin özgür vicdanı olmaya devam edeceğini ifade ederek, "Polisler, askerler ve Mısır halkı olarak hepinize, ülkemizin ve tüm Arap coğrafyasının bize emanet olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Gazetecilere verilen hapis cezaları

Aralarında yabancı uyrukluların ve El-Cezire kanalı muhabirlerinin de bulunduğu gazetecilere verilen hapis cezalarına da değinen Sisi, "Yargıya müdahale etmeyeceğim. Mısır yargısı bağımsızdır. Gerçek devlet kurumlarının olmasından söz ediyorsak kararlarına saygı duymalıyız" şeklinde konuştu.

Mısır'daki Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "Marriott Terör Hücresi" olarak bilinen davada, aralarında El-Cezire kanalı muhabirlerinin de bulunduğu 18 sanığı 3 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırmıştı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim