• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı
Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle böbrek sağlığının korunması ve böbrek hastalıkları ile mücadele...

Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle böbrek sağlığının korunması ve böbrek hastalıkları ile mücadele kapsamında bin 200 öğrenciye "Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimi verildi.

Vakıf tarafından Türkiye genelinde kuruluşunun 30'uncu yılı dolayısıyla devam eden eğitimler kapsamında dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda bin 200 öğrenciye böbrek sağlığı konusunda eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın da katıldığı programda konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Türkiye'deki böbrek hastalıkları riskinin Dünya ortalamalarının üstünde olduğunu söyledi. Programda ayrıca maketleri bulunan süt, yumurta ve elma gibi sağlık açısından yararlı gıdalara dikkat çekilerek sağlıklı beslenmenin önemi vurgulandı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Türkiye'deki sağlıksız beslenme ve aşırı tuz ve şeker tüketiminden kaynaklı hastalıkların giderek arttığına değinerek, "Bizler, bu eğitimlerle siz çocuklarımızın en azından beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapabilirsek, gelecekte sağlıklı bir neslin temellerini atmış oluruz. Sevgili gençler, bu eğitimlerden aldığınız bilgileri anne-babalarınıza da aktarmanızı istiyorum. Sağlıklı bir toplumun oluşturulması, siz çocuklarımızın bilinçlenmesine ve farkındalığına bağlıdır" dedi.

Vakıf Başkanı Timur Erk ise söz konusu eğitim çalışmalarının toplum sağlığı yararına büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Ülkemizde böbrek hastalıkları riski dünya ortalamalarının üzerinde. Dünyada ortalama her 10 kişiden birinde bu risk varken, ülkemizdeki risk oranı her 7 kişiden biri olarak görülüyor. Bu yüksek riskin giderilmesi için yetişkinlere yönelik yapmış olduğumuz bilinçlendirme ve farkındalığı arttırma faaliyetlerimizin yanında, geleceğimiz olan çocuklarımız için de bu eğitimlerle bilinçlendirme ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlıyoruz. Dört yıldan bu yana devam eden bu eğitimlerimiz ile mümkün oldukça çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Böbrek Vakfı'nın kuruluşunun 30'uncu yılı dolayısıyla gerçekleştirilen eğitim, Trakya Koleji Çocuk Korosu'nun konseri ile sona erdi.

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı

Minik Öğrencilere Böbrek Sağlığının Önemi Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim