• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Geçmişim Geleceğim Projesi kapsamında Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri Gevher Nesibe Selçuklu...

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Geçmişim Geleceğim Projesi kapsamında Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri Gevher Nesibe Selçuklu Müzesi'nde ders işledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Geçmişim Geleceğim Projesi" kapsamında Refika Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Gevher Nesibe Selçuklu Müzesi'nde İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun da katılımıyla "Kültürümüzün İnsanlara Verdiği Katkılar" konulu ders işlendi. Derste Refika Küçükçalık Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Durmuş Apaydın, öğrencilere ders anlatarak onların sorularını cevapladı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu,projenin amacının öğrencileri böyle tarihi mekanlara daha rahat bir şekilde buluşturmak olduğunu söyleyerek, "Sizleri burada tarihimizin içinde görmek bir öğretmen olarak bizleri memnun ediyor. Çünkü geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Tarihini bilmeyenlerin, milletinin, ecdadının hangi izlerden, yollardan geldiği ile alakalı öngörüşü olmayan birisinin geleceğe dair de yaptığı bütün izler, çalışmalar boşa çıkar. Bunun için biz de ecdadımızın özelliklerini, yaptıklarını öğrenmek ve bilmek zorundayız. Bu zorunluluktan hareketle Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Geçmişim Geleceğim Projesi'ni hayata geçirdik ki sizleri bu mekanlarla daha rahat bir şekilde buluşturmak adına yaptığımız bir proje. Bugün bu projemizin sizin gibi kıymetli yavrularımızın nezdinde gerçekleştiğini görmek de bizleri son derece mutlu ediyor. Duygulandım, hoşlandım, yaptığımız işin "Hakikaten bu oluyor, oldu" dediğimiz bir fotoğraf aslında görmüş olduğumuz fotoğraf. Biraz da görmenizi, tanımanızı istiyoruz. Görün, tanıyın, bilin ve nereden geldik nereye gidiyoruz sorusunun cevabı kafanızda biraz daha şekil alsın" dedi.

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi

Minik Öğrenciler Tarihi Müze De Ders İşledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim