• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika’da şampiyon oldu ve Türkiye rekorunu kırdı

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika’da şampiyon oldu ve Türkiye rekorunu kırdı
Dünya rekoru denemesi için Meksika'da hazırlıklarını sürdüren ve corona virüsü nedeniyle 6 aydır ülkede olan milli serbest dalışçı Fatma Uruk, burada düzenlenen uluslararası bir yarışmada Sabit Ağırlık Çift Palet kategorisinde 60 metreye dalarak hem altın madalya kazandı hem de Türkiye rekorunu 50 metreden 60 metreye çekti.

Meksika’da dünya rekoru denemesi için hazırlıklarını sürdüren milli serbest dalışçımız Fatma Uruk, hazırlık döneminde Meksika’da katıldığı bir uluslararası organizasyonda Sabit Ağırlık Çift Palet kategorisinde 60 metre dalarak Türkiye rekoru kırdı ve yarışmadan birincilikle ayrıldı.

Daha önce 50 metre olan Türkiye rekorunu, yarışmada altın madalya elde edebilmek için 60 metreye çeken Fatma Uruk, kırdığı rekor sonrası yaptığı sıcağı sıcağına açıklamasında “60 metre derinlikten sanki hiç nefesimi tutmamışım, 20 metreden geliyormuşum gibi çıkmam dışında sorun yaşamadık! Hakemler biraz şoka girdi sadece, ben sakinleştirdim sorun yok” dedi. Uruk, “Türkiye rekorumuz hayırlı olsun. Ülkece daha iyi dereceleri hak ediyoruz ve alacağız. Üstüne çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“ZOR GÜNLER GEÇİRDİM”

Müthiş zafer sonrasında Sözcü Skor editörü Metin Aktaşoğlu’na konuşan Uruk şu açıklamayı yaptı:

“Ne yazık ki bu sene Meksika’daki tüm müsabakalar iptal oldu. Başka bir ülkeye seyahat edemiyorum dolayısıyla farklı bir yarışmaya katılma şansım yok. Burada şartlar zorlansa da nihayet burada da resmi olarak uluslarası statüde bir yarışma yapıldı. Ben de tabi ki katıldım. Mevcut Türkiye Rekoru’nu 10 metre arttırarak 60 metre ile yeni bir Türkiye rekoru kırdım ve bu branşta, sabit ağırlık çift palette birincilik elde ettim. Çok mutluyum. 6 ayı aşkın süredir buradayım. Zor günler geçirdim. Tek başımayım. Antrenman yaptığım son ekipte covid testi pozitif çıkan arkadaşlarımız olduğu için hala antrenmanlara devam edemiyoruz. Fakat güzel sonuçlar elde etmeyi başardık.”

Dünya rekoru denemesi için 6 ay önce Meksika’ya giden ve corona virüsü pandemisinin ortaya çıkmasıyla bu ülkede kalan milli serbest dalışçı Fatma Uruk, yaşadığı süreçle ilgili olarak daha önce dördüncü ayında “4 ay tam olarak bugün doldu. Sırasıyla sayarsam bu süreçte; bir pandemi, şiddetli bir deprem, fırtınalar, seller ve ateşli humma salgını atlatıldı bu ülkede. Bazıları beni etkiledi, bazıları etkilemedi. Ancak hepimizi şaşkına uğratan, bunca şeyin aynı anda şu anda yaşanıyor olması” demişti.

“Şanssız olduğuma inanmıyorum” diyen Fatma Uruk zorlu mücadelesinin ilk mükafatını Türkiye rekorunu 60 metre derinliğe çekerek ve böyle bir dönemde uluslararası bir yarışmada, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta altın madalya kazanarak elde etti.

DENİZ HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim