• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Milli Eğitim Müdürü Durmuş basın mensuplarıyla buluştu

Milli Eğitim Müdürü Durmuş basın mensuplarıyla buluştu
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için ailelerin ayaklarına gideceklerini söyledi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için ailelerin ayaklarına gideceklerini söyledi.

Milli Eğtim Müdürü olarak Sakarya'ya atanan Fazilet Durmuş basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda İl Müdürü Durmuş yapacakları projeden bahsetti. Durmuş, "Eğitimde hiçbir ferdin feda edilemeyecek mantığıyla hareket ederek daha fazla çocuğa ulaşabilmenin umudundayız. Bir insanın yüreğine dokunmadığınız zaman aklına hükmedemezsiniz. Çocuğun gönlüne sevgi tohumu ekmediğiniz sürece başarılı olmasını bekleyemezsiniz. Çünkü bu ülkeyi çocuklarımıza teslim edeceğiz. Ben gençlerimize güveniyorum ve ben herzaman onları sevmeyi ve güvenmeyi tercih ettim.183 bin öğrencimize, 10 bin öğretmenimizle birlikte hizmet edebilmek için çalışacağız" dedi.

"Onların damarlarında çok asil bir kan dolaşıyor"

Bağımlılık hakkında açıklamalar yapan Durmuş, "Madde bağımlılığıyla ilgili, teknoloji bağımlılığıyla süreçte öğrencilerimizi çıkartarak fikri hür vicdanı hür bir nesil yetiştirmenin temeli odur. Diğer taraftan sigara, alkol ve madde gibi bağımlılık yapan kanlarını kirleten bir nesil olsun istemiyoruz. Çünkü onların damarlarında çok asil bir kan dolaşıyor. İnşallah bununla ilgili de çalışmalarımız olacaktır. Çocuklarımız veya gençlerimiz tanımadığı kişiler tarafından bu alışkanlığa başlamıyor. Sizlerde tanımadığınız biri size bir şey verse almazsınız. Maalesef çocuklarımızı bu süreçe sürükleyen hep tanıdıkları biri. Öğrencilerimizin kullandıkları alanda boşluk bırakmamız gerekiyor. Doğru insanlarla doğru yerde tanışabilmeleri bilinçli kullanabilmeyi bunu hem ailelerimiz hem öğrencilerimiz güvenli internet kullanımıyla alakalı, bilinçli kullanımıyla alakalı eğitimden geçirilmelidir. Çünkü madde bağımlığı denilen şey aslında temelindeki en büyük nedenlerden bir tanesi bu. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Bunun için gerekirse kırathaneye kadar girip biz bunu velilere anlatacaz. Çünkü okullarda veli toplantısı yaptığımızda gelen annelerimiz. Babalar işlerinden dolayı gelmiyorlar pek. Biz sizin ayağınıza geliriz yeterki çocuklarımız için güzel bir değer ortaya koyabilelim" diye konuştu.

"Yıkım kararı olan okulumuz yok"

Yıkım kararı olan okullar hakkında da konuşan Fazilet Durmuş, "Yıkım kararı olan okulumuz yok. Onu çok net bir şekilde söylebilirim. Bu deprem sürecini ülkemiz geçirdikten sonra bakanlıktan gelen bir genelge sonrasında Türkiye genelinde güçlendirme analizleri yaptırılmaya başlandı. Güçlendirme maliyetinin yıkım maliyetinden yüksek olması durumunda yıkım kararları gerçekleştirildi. İlimizdeki 21 okulla alakalı olarak yıkım kararı yok. Güçlendirme maliyeti yüzde 40'ın altında olduğu için. Dolayısıyla 5 tane okulumuzun güçlendirilmesi tamamlanmış. Hep şu tercih edilir. Eskiyi yıkalım yenisini yapalım mantığı var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim