• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Milletvekillerine polis yüzü göstermediler!

Milletvekillerine polis yüzü göstermediler!
Polislere yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan polislerin nezarethanede kaldığı koşulları görmek isteyen milletvekilleri İdris Naim Şahin, İlhan İşbilen, Hami Yıldırım ve Mahmut Tanal'a engel çıkarıldığı ortaya çıktı.

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan polisleri ziyaret etmek isteyen ve polislerin kaldığı nezarethane koşullarını incelemek isteyen vekillerin engellendiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan polisleri Hakan Şükür’ün ziyareti sonrasında ortaya çıkan görüntüler medyada geniş yankı bulmuş ardından savcılık Hakan Şükür’ün o görüntüleri için soruşturma başlatmıştı. Kütahya milletvekili İdris Bal’ın ise polisleri parmaklıklar arkasından görebilmesine izin verilmişti.

Ancak daha sonra polislerin kaldığı nezarethane koşullarını incelemeye gelen vekiller İdris Naim Şahin, Hami Yıldırım, İlhan İşbilen ve aynı zamanda TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi de olan CHP’li vekil Mahmut Tanal’a engel çıkarıldığı öne sürüldü.

Gözaltına alınan polislerin avukatlarından olan Avukat Vedat Oruç milletvekillerine çıkarılan engeli twitter üzerinden şu şekilde açıkladı:

1-Nezarethaneyi @hakansukur den sonra @idrisbal parmaklık arkasından ziyaret edebildi. Daha sonra ise gelen başka vekillere izin verilmedi.

2- Vekiller, İdris Naim Şahin, @yildirim_hami , İhan İşbilen, @MTanal ile birlikte nezarethane koşullarını incelemek istediler.

3-Bu konuda izin için dilekçe yazıldı, biz  Avukatlar da TBMM Insan Hakları Komisyonu üyesi @MTanal da ayrı ayrı dilekçeler yazdık.

4- Arefe günü 23.00 sıralarında dilekçelerimizi Bşv. Vekiline ve Nöb. Savcıya götürdük. Ama Adliye içerisinde kendilerine ulaşamadık.

5- Nezarethaneden sorumlu Polis müdürünün yanına gittik. Müdür bir kaç amirini aradıktan sonra Nöbetçi Savcının kim olduğunu ancak öğrendik.

6- Müdür Nöb. Savcıyı aradı ve görüşme izin dilekçesi içeriklerini okudu. Nöb. Savcı değerlendirelim dedi. Yukarıda 5 vekil bekliyordu.

7- Bir kaç defa Nöb. Savcıya yine ulaşmaya çalıştık. En sonunda vekillerin nezarethaneyi incelemesine izin verilmediği ifade edildi.

8- Görüşmeleri ve neticeyi biz  dilekçemizin altına tutanak olarak not alıp imzaladık.

9- @MTanal Bey, izin verilmeyince aynı telden Nöb. Savcıyı kendisi aradı. Nöb. Savcı, Adliyede olmadığını dilekçenin gönderilmesini istedi.

10- @MTanal Bey'in dilekçesi Nöb. Savcıya gönderildi. Saat 12.40 civarında Nöb. Savcı'ya gönderilen dilekçeye not alınmış ret cevabı geldi.

11- Bu arada Mv. İhsan Barutçu da Baro odasındaki bekleyen vekillerin yanına geldi.

12- Biri eski İÇİŞLERİ BAKANI, biri de TBMM İNSAN HAKLARI KOMS. ÜYESİ olan toplam 5 vekilin Nezarethaneyi incelemesine izin verilmedi!

13- Aynı zamanda Avukat olmalarına rağmen!

14- @hakansukur  un ziyaretinden Ankara'nın haberi olsa kesinlikle ona da izin verilmeyecekti!

15- Yukarıdaki 5 vekil nezaret katına inseler Polislerle pek tabii ki görüşebilirlerdi. Gece daha da nazikleşen ortamı germek istemediler.

16- Sonuç olarak; Milleti temsil eden milletin 5 vekiline nezarethaneleri inceleme izni verilmedi.

17- @MTanal Bey'in Nöb. Savcı ile ilk konuşmalarında, Savcı Bey'in de gelerek incelemeye nezaret etmesi gündemdeydi.

18- Ancak bir şekilde izin çıkmadı! Öğrenebildiğimiz kadarıyla, Ankara'nın telefon trafiği, incelemeyi felç etmiş.

19- Ve Baro Odasında bekleyen M.vekillerimizi, saat 01.00 civarında uğurladık. @MTanal @yildirim_hami pic.twitter.com/deRZOV6SDZ

İşte vekillerin nezarethanedeki polisleri görmek için bekledikleri o anlar:

polis2-002-001.jpg

polis1-001-001.jpgpolis3-001.jpgpolis4.jpg

polis5.jpg

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim