• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Milletvekiline hakarete 2 yıl hapis istemi

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, ‘Regaip Kandili’ kapsamında gönderdiği mesajla ilgili olarak, sosyal medya üzerinden ‘geri zekalı saygısız k…’ ifadesini kullanarak, kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü avukat hakkında şikayetçi oldu.
AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk’un, ‘Regap Kandili’ nedeniyle gönderdiği mesaja sinirlenip, sosyal medyada; “Geri zekalı saygısız k…! Sabahın 5’inde mesaj gönderen kadına hiç iyi gözle bakılmaz” şeklinde paylaşımda bulunan avukat Ferhat Pamuk hakkında 2 yıl hapis istemi ile dava açıldı.
 
ALDIĞI SMS’E SİNİRLENDİ
 
Zopçuk, kandil nedeniyle cep telefonunun rehberine kayıtlı tüm numaralara; “Kandiliniz mübarek olsun” mesajını attı. Söz konusu SMS’i, Adana Barosu avukatlarından Ferhat Pamuk da aldı. İddiaya göre; sabah saat 05.00 sularında aldığı mesajla uyanan Pamuk, bu duruma sinirlendi ve tepkisini sosyal paylaşım sitesinde ‘Twitter’daki sayfasında dile getirdi. Pamuk, “Bu Adana AKP milletvekili suratsız k... var! Sabahın saat 5'inde kandil mesajı göndermiş” diye başlayan tweetinde şu ifadeleri kullandı:
 
UYKUM SANA HARAM OLSUN
 
“O saatten beri uykum kaçtı, uyuyamıyorum. Uykum sana haram olsun! Kandili senden mi öğreneceğim, geri zekalı saygısız k... ! Sabahın 5'inde mesaj gönderen kadına hiç iyi gözle bakılmaz. Güya milletvekilisin, avukatsın. Bir kere bile ne baroda gördük ne de adliyede. Bir daha bana mesaj gönderme.” Pamuk’un bu tweeti üzerine Fatoş Zopçuk Gürkan, kendisine hakaret edildiği iddiası ile avukatı aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı.
 
2 YIL HAPSİ İSTENİYOR
 
Adana Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu, milletvekilinin Ankara’da yaşaması nedeniyle ‘yetkisizlik’ kararı ile konu, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Yapılan soruşturma sonucunda Zopçuk’un başvurusu yerinde görüldü ve Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde avukat Ferhat Pamuk hakkında, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile Zopçuk’a hakaret ettiği’ iddiası ile 2 yıl hapis istemi ile dava açıldı.
 
ÖZÜR DİLEMEDİM ŞİKAYETÇİ OLDU
 
İfadesine başvurulan Pamuk, sosyal paylaşım sitesi üzerinde yazdıklarının suç olduğunu düşünmediği, zamansız atılan bir SMS’e tepkisini göstermek için söz konusu ifadeyi sosyal medyadaki sayfasında paylaştığını söylediği öğrenildi. Milletvekili Zopçuk’un kendisinden özür dilemesi halinde şikayetçi olmayacağını söylediğini de anlatan Pamuk’un, “Özür dilemediğim için şikayetçi oldu. Milletvekili olması, beni istediği zaman uyandırabileceği anlamına gelmez. Benim arkadaşım da değil. Suçlamayı kabul etmiyorum” dediği belirtildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim