• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Milletvekili Şahin2015 Yılını Değerlendirdi

Milletvekili Şahin2015 Yılını Değerlendirdi
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2015 yılını değerlendirdiği toplantıda 1 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonucu en iyi AK Parti'nin...

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2015 yılını değerlendirdiği toplantıda 1 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonucu en iyi AK Parti'nin okuduğunu belirterek, 14 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde Malatya'ya 14 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sanat Sokağı içerisinde bulunan bir restoranda düzenlenen Milletvekili Şahin'in basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, il yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Geride Kalan 2015 yılını değerlendiren Şahin, AK Parti iktidarlarındaki çalışmaları anlattı. Milletvekili Şahin, Malatya'da AK Parti'nin 14 yılda 14 Milyar TL'lik yatırım yaptığını ifade etti. Son 3 dönemde Milletvekili olarak Mecliste Malatyalıları temsil ettiğini belirten Şahin, "Sizlerinde destekleri ile teşkilatlarımızın ve genel başkanımızın takdirleri ile 3 dönemdir listeye giriyoruz. Bu süre içerisinde elimizden geldiğince başta Malatya'mız için genelde Türkiye'miz için ve bütün insanlık alemi için yapılacak çalışmalara bir nebze olsun katkı sağladıysak ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Geride kalan 2015 yılında siyasetten güzel şeyler yapamadıklarını düşündüğünü söyleyen Şahin, "Çünkü aşağı yukarı Mart 2015 tarihinden itibaren hemen 7 Haziran seçimleri için süreç başlamış oldu. 2015 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarının bir kısmını mecliste yasama görevini yapmak için oralarda bulunduk. Yoğun bir tempo ile seçim sürecini tamamlamış olduk. Ümit ediyorum ki 2016 yılımız dolu dolu geçer" ifadelerini kullandı. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerini de değerlendiren Şahin, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan mesajı en iyi algılayan siyasi parti olduklarını ifade ederek "Koalisyon çalışmaları süresi içerisinde birileri hayırcı bir zihniyetle her şeye "hayır" dedi. Birileri blok siyaseti yapmaya gayret gösterdi. Bir başkası da teröre sırtını yaslayarak ilk kez etnik kimliğe dayalı olarak siyaset yaptı" dedi. HDP'yi eleştiren Şahin, "O gün halkın kendilerine Türkiye Partisi olma yolunda verdiği krediyi hoyratça, çok şımarık ve küstahça harcadılar. Bildik bir takım tavırlarıyla bu ülkede bugüne kadar maalesef siyasete entegre olma gayreti göstermediler. Milletimizin bize vermiş olduğu mesajı biz kesinlikle en iyi şekilde algıladık. Bütün partilere zeytin dalı uzattık o süre içerisinde koalisyonların oluşması için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Muhalefet partilerinin tavrı koalisyon görüşmelerini çıkmaza soktu" ifadelerine yer verdi. 1 Kasım'da milletin kendilerine verdiği güven ile İslam Coğrafyasındaki bütün mazlumların da kazandığını söyleyen Şahin, halkın desteği ile 4'üncü kez zafer elde ettiklerini söyledi. Şımarmadan ve küstahlaşmadan millete hizmet etme yolunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin de Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasının kent için en büyük kazanımlarından biri olduğunu söyledi.

Artık geçmişi bir kenara bırakarak önlerindeki 4 yılı nasıl değerlendireceklerine bakacaklarını belirten Şahin, "Bundan sonra Malatya'mıza ne kazandırabiliriz diye Bakanımız Tüfenkçi, milletvekillerimiz ve belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte beraber birkaç kez bir araya geldik. Önümüzde ki 4 yıl için yol için haritamızı çizdik. Malatya'da bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde neler eksik kaldı onları telafi edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Malatya'da gerçekleşen ve devam eden projeler ile ilgilide bilgiler sunan Şahin, "Erkenek Tünelini önümüzdeki yıl, Karahan Tüneli de ise inşallah önümüzdeki günlerde hizmete açıyoruz. Malatya'yı, Sivas'a, Ankara'ya ve, İstanbul'a hızlı trenle bağlayacağız. Aynı zamanda hızlı treni Elazığ'a da bağlayacağız. Malatya-Elazığ arası da hızlı trenle birbirine bağlanacak. Malatya'ya ikinci bir üniversite daha yapacağız. Dünyaya, Türkiye'ye katkı yapacak gençleri yetiştirecek üniversitenin mekanı olacak. Sanayi şehri Malatya'ya, 3'üncü OSB ile çalışmalar tamamlanmak üzere, 3.Organize Sanayi Bölgesinde var olan kamulaştırma parası sorunu çözülüyor. Üretim şehri Malatya Doğu Anadolu'nun ihracatının 3'te birini yapıyor. Malatya'yı bölgesel cazibe merkezi kılarak şaha kaldıracağız. Yüzde 75'i bitmiş stadyum önümüzdeki yıl hizmete girecek. Sağlık şehri Malatya'ya Karaciğer Nakil Hastanesi'ni kazandırdık. Bütün bölgeye hizmet edecek olan bir onkoloji hastanesini de Malatya'ya yapıyoruz. Uzun senelerdir Malatya'nın gündeminde olan Malatya Çevre Yolu'nu tamamlayacağız" dedi.

Toplantıda son olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'da Malatya'nın her seçimde AK Parti'ye büyük destek verdiğini belirterek, "İnşallah Cenab-ı Allah hem ilimizde hem de ülkemizde hayırlı hizmetler yapmamızı bizlere nasip eder" diye konuştu. Son seçimlerden sonra kurulan hükumette, Malatya'ya bir bakanlık görevinin de verildiğini hatırlatan Kahtalı, bundan dolayı da başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Davutoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti. Bunun yanı sıra yine Malatya Milletvekili Taha Özhan'a Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevinin verildiğini belirten Kahtalı, bu süreçten sonra tüm teşkilat ile birlikte Malatya'ya önemli yatırımlar kazandırmak için el birliği ile çalışacaklarını söyledi.

Milletvekili Şahin2015 Yılını Değerlendirdi

Milletvekili Şahin2015 Yılını Değerlendirdi

Milletvekili Şahin2015 Yılını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim