• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Milletvekili Küçükcan Tatlıdil Forumu İçin İngiltere’de

Milletvekili Küçükcan Tatlıdil Forumu İçin İngiltere’de
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Adana Milletvekili Prof.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, 5'inci Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'na katılmak üzere İngiltere'ye gitti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Siyasi İşler ve Demokrasi Konseyi ile İzleme Komitesi toplantıları için Paris'te bulunan AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, 11-13 Mart'ta gerçekleşecek olan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 5'inci toplantısına katılmak üzere İngiltere'ye gitti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Reha Denemeç'in Türkiye tarafı düzenleyicisi olduğu Tatlıdil Forumu'na Türkiye ve İngiltere'den bakanlar düzeyinde katılım olacağı öğrenildi.

YÜKSEK DÜZEYLİ KATILIM

Foruma Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sözcücü İbrahim Kalın, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Philip Hammond iştirak ediyor.

Milletvekili Talip Küçükcan'ın "Türkiye, Suriye ve Irak: Savaşın Etkisi, İstikrarsızlık ve Göç" başlıklı panelde oturum başkanlığı yapacağı Forum'a siyaset, iş, medya, akademi dünyası ile düşünce kuruluşu temsilcileri de katılıyor.

Bu yıl 5'incisi düzenlenecek Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nda genel olarak Türk-İngiliz ilişkileri, Türkiye ve İngiltere arasında sağlık, eğitim, enerji ve savunma sanayinde yapılması gereken işbirlikleri ele alınacak. Diğer yandan müttefik iki ülkenin Türkiye-AB ilişkilerine bakışı, bölgesel sorunlara çözüm önerileri, Rusya'nın müdahaleciliğine yaklaşımı, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan ve İran ekseninde yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak.

TATLIDİL FORUMU NEDİR?

2011 yılında kurulan Tatlıdil Forumu, Birleşik Krallık'la ilişkilerimizin siyasi, ekonomik, kültürel ve beşeri alanlarda daha da ileriye taşınarak sivil diyaloğu da kapsayacak şekilde zenginleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanmış sivil bir iletişim platformudur. Forum, iki ülkenin iş, akademi, siyaset ve medya temsilcilerinin düzenli olarak bir araya gelerek, güncel ikili ve uluslararası meseleleri gayrı resmi bir ortamda değerlendirmelerine imkan tanımaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim