• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

'Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli'

'Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli'
Kartal'da çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve AFAD başkanıyla birlikte enkaz bölgesinde çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kartal'da çöken 8 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Tuzla'daki programının ardından enkaz bölgesine geçti. Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Çalışmalar devam ediyor görüyorsunuz. Buradan almamız gereken bir çok ders var. Buna göre de gerek başsavcımız, gerek bilirkişi heyetleri, bütün bakan arkadaşlarım incelemelerini yapıyor. Değerlendirmemizi yapacağız. Atılması gereken adımları kararlı bir şekilde atacağız" dedi

'MİLLETİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜME DESTEK VERMELİ'

Hastanede yaralıları ziyaret eden Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada 'Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli' diyerek şöyle konuştu: 

"Buna artık ben afet demeyeceğim bu bir afet değil.  Bu yıllardır konuştuğumuz, bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, zemin etütleri, bu etütlere dikkat edilmeden yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Deniz kumuyla yapmak suretiyle, kullanılan demirlerde hurda kullanılması... Yani ranta yönelik, daha çok para kazanmaya yönelik kaçak yapılan bu yapılarla ilgili çok ciddi bir sıkıntı yaşadık, şu an itibariyle 17 kaybımız var. Yoğun bakımda olan vatandaşlarımız var. Temennimiz odur ki bütün bu olaylardan ders çıkarmamız lazım. Yerel yönetimlerin üzerinde çok büyük sorumluluklar var. Zemin etütlerine dikkat edilmesi gerekir. Zemin etütleri yapılmadan yapılan inşaatların getireceği netice bu olacaktır.  Oturulması uygun olmayan binalara müsaade etmeyeceğiz. Her şeyi yönetimlerden beklemek gerekiyor. İnsan olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Milletimiz artık kentsel dönüşüme destek vermeli. Ne biz ağlayalım ne halkımız ağlasın. Üzerimize düşeni hep beraber yapalım ve bu işi başaralım" 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim