• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu
Hafta sonu meydana gelen don olaylarından dolayı Milas Salı Pazarı'nda fiyatlar neredeyse el yaktı.

Hafta sonu meydana gelen don olaylarından dolayı Milas Salı Pazarı'nda fiyatlar neredeyse el yaktı. Vatandaşlar artan fiyatları şaşkınlıkla karşıladı.

Milas Salı Pazarı'nda, hafta sonu meydana gelen don olayları fiyatları etkiledi. Sebze ve meyvelerde fiyat artışları yaşandı. Salı pazarına alışverişe gelen vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından şikâyetçi oldu.

Meydana gelen "don" olayı, Salı Pazarı'nı fena vurdu. Özellikle yeşillik ürünlerde, fiyatlar neredeyse yüzde 100'e yakın bir zam aldı. Narenciye ve diğer sebze ürünlerinde ise yüzde 30'a yakın bir fiyat artışı gerçekleşti. Geçen hafta 50 kuruş olan yeşillik ürünler 1-2.50 lira arasında bir fiyat değişimi yaşadı. Domatesin kilosu 4-5 liradan alıcı bulurken, ıspanak kilosu 4 lira, narenciyeler 1-3 lira arasında fiyattan satıldı.

EN PAHALI KARNABAHAR

Pazarda en çok karnabahar el yaktı. 1 adet karnabahar, 6 liradan alıcı buldu. Kışın vazgeçilmez lezzeti olan kestane ise kilosu 10 liradan, sobaların üzerini süsledi. Pazara çıkan Ayşe Teyze, artan fiyatların keseleri zorladığından bahsederek; " Geçen haftaya oranla yeşillik ürünlerinde fiyatlar neredeyse yüzde yüz arttı. Don olayından dolayı, ürünler pahalılaştı. Bu durum vatandaşın kesesini oldukça zorluyor. Fiyatların bir an önce düşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

FİYATLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Hafta sonu hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesiyle beraber, Milas ve birçok yerde don olayları görüldü. Etkili soğuk havalardan ise en çok nasibini alan, sebze-meyve üreticileri oldu. Milas Salı Pazarı'na, sebze-meyve temini yapan Ortaca ve Köyceğiz gibi birçok üretim alanını don vurdu. Eksi sıcaklık değerlerinde meydana gelen don olayı ise çiftçileri büyük zarara soktu. Esnaf ise meydana gelen hava muhalefetinden dolayı, yeşillik ürünlerinde fiyat artışlarının yaşandığını kaydetti.

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Milas’ta Soğuk Hava Pazarı Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim