• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

MHP'li Türkkan'dan 1 Kasım değerlendirmesi

MHP'li Türkkan'dan 1 Kasım değerlendirmesi
MHP 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Çıkan tabloda AKP tek başına iktidar oldu. Seçmenler AKP’ye bir şans daha verdi" dedi.

Lütfü Türkkan, yazılı olarak yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkkan, kazanan adayları kutlayarak, "Milletvekillerine Parlamento'da başarılar diliyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Seçimde en sevindiğimiz nokta ufak tefek bazı sorunlar dışında herhangi bir vatandaşın zarar görmeden seçimin son bulması oldu. Ayrıca katılımın yüksek olmasını demokrasi açısından bir gelişmişlik olarak görüyorum. 7 Haziran’dan çıkan tablo bizi 1 Kasım’a götürdü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 2011 Genel Seçimi'ndeki tabloya geri döndük. Kocaeli’nde durum yine 7, 3, 1 oldu. 7 Haziran’da hatırlayacağınız gibi kazandığımız iki vekilden birini gece geç saatlerde yurt dışından gelen oylarla HDP’ye kaptırmıştık. 1 Kasım seçim sonuçları bizi tatmin etmemiş olmasına rağmen, bizim için bir sevindirici tarafı da bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan partinin Kocaeli’nden milletvekili çıkaramamış olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Türkkan, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Çıkan tabloda AKP tek başına iktidar oldu. Seçmenler AKP’ye bir şans daha verdi. Şimdi kendilerine düşen en önemli görev, intikam alma hissiyle hareket etmeyip, kutuplaşmaları bir kenara bırakıp, ülkenin geleceği için ayrıştırıcı değil birleştirici bir siyaset dili kullanmalarıdır. Her ne kadar pembe tablolar çizseler de ülkede ciddi anlamda bir ekonomik bunalım yaşanmaktadır. Ekonomideki belirsizliğin tek parti iktidarıyla sona ermesi herkesin dileğidir. Bu nedenle 13 yıldır ekonominin dümeninde olan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek ikilisinin yeni kurulacak hükümette de yer almaları ülke ekonomisinin hayrına olacağı kanaatindeyim."

Türkkan, yerel projelerin de takipçisi olacağına vurgu yaparak, şunları aktardı: "Seçim sürecinde tek başına iktidar olmadıkları takdirde hizmet alamayacaklarını söyleyen il ve ilçe belediye başkanlarına da çok iş düşüyor. 2009 yılından beri vaat edilip yapılmayan yüzlerce proje malumunuz. AKP’li yerel yöneticiler yıllar sonra daha yeni başlattıkları bir tramvay temeli ile yetinmeyerek, başta eğitim olmak üzere söz verdikleri projeleri hayata geçirmeye başlamalıdırlar. Kocaeli’nin kanayan yarası haline gelen Cengiz Topel Havaalanı’na bir an önce el atılmalıdır. Bugüne kadar doğru dürüst çalışmayan havalimanı daha aktif hale getirilmeli ve charter seferler mutlaka konmalıdır. Dünyanın her yerinde charter uçak seferlerinin yapıldığı şehirler ekonomik anlamda iyi durumdadır. Cengiz Topel Havalimanı’nda da bu seferler başladığı takdirde Kocaeli esnafının yüzü gülecektir. Yapımı süren Kocaeli Körfez Köprüsü ile ekonomik anlamda sıkıntıya düşecek olan ilimiz charter uçak seferleri ile tekrar canlılık kazanacaktır. Kocaeli’nde yapılacağı söylenen ancak hala hayalden öteye geçemeyen bir tramvay projesi var. Kocaeli'nde tramvay var ama hattı yok. 30 Mart seçimleri öncesinde bir tramvay Kocaeli şehir merkezine konuldu ancak gerisi Karadeniz fıkrası gibi. Sayın Bakan Fikri Işık içine de girdi bize el salladı. Peki ne oldu bu tramvaya? Sadece tramvay değil, Kocaeli’nde söz verilip yapılmayan daha birçok proje var: Metro, Monoray, Teleferik, Kuzey-Güney Otoyolu. Ne oldu bu projelere? Biz bunların hepsinin takipçisi olacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim