• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

MHP’den Rus Krizine Meclis Araştırma Komisyonu Önergesi

MHP’den Rus Krizine Meclis Araştırma Komisyonu Önergesi
Antalya ve ilçelerinde Rusya ve Türkiye arasında yaşanan ilişkilerin bölgeye yansımaları konusunda 16 Aralık'ta incelemelerde bulunan Milliyetçi Hareket...

Antalya ve ilçelerinde Rusya ve Türkiye arasında yaşanan ilişkilerin bölgeye yansımaları konusunda 16 Aralık'ta incelemelerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

Rusya ve Türkiye arasında yaşanan ilişkilerin Antalya ve bölgeye yansımaları konusunda, 16 Aralık'ta incelemelerde bulunmak üzere Alanya'ya gelen, MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Emin Haluk Ayhan, TBMM'ye Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

Önergede şu ifadelere yer verildi:

"Rusya Federasyonu ile yaşanmakta olan siyasi ve ekonomik krizin; ülkemize ekonomik etkilerinin araştırılarak, alınabilecek tedbirlerin, çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 104 ile 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz."

Bilindiği üzere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları ve beraberindeki heyet, bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, turizmciler ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşerek esnafın durumu hakkında bilgi toplamıştı. Başkan Yücel de MHP Genel Başkan Yardımcılarına krizin Alanya'ya yansımaları ve turizmcilerin durumu içeren bir rapor sunmuştu.

GENEL MERKEZDEN YÜCEL'E TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkan Yardımcıları İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Başkan Yücel'e bir mektup göndererek teşekkür etti. Meclis Araştırma Komisyonunun kurulmasıyla ilgili çalışma hakkında bilgi verilen mektupta Yücel'e hitaben, "Sayın Genel Başkanımızın, Partimizin Merkez Yönetim Kurulu'nda konu ile ilgili görevlendirmiş olduğu heyetimize göstermiş olduğunuz ilgi ve bizlerle paylaşmış olduğunuz tespitleriniz için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim