• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

MHP’deki Olağanüstü Kurultay Talebi

MHP’deki Olağanüstü Kurultay Talebi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan,...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, MHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu kurultay fısıltısı, dedikodusu, CHP'den Türk demokrasine miras kalmıştır" dedi.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir restoranda gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. MHP'deki muhaliflerin olağanüstü kurultay taleplerini de değerlendiren İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, mevcut MHP yönetiminin son girilen 2 seçimden birinde başarılı olduğunu, diğerinde başarısız olduğunu kaydetti.

Kurultay söylemlerinin ise CHP'den miras kaldığını belirten Taşdoğan, "Başarısız olduğumuz seçimden sonra neye göre başarılı neye göre başarısız olduk. Bu da ayrı bir tartışma. Beklentimiz yüksekti, yüksek beklentimize göre başarısız olduk. Bizim dışımızda, kurultay fısıltısı dolaşmaya başladı. Bu kurultay fısıltısı, dedikodusu CHP'den Türk demokrasine miras kalmıştır. CHP daha seçim bitti, kurultay istediler. Şubat'ta normal kurultayları varken olağanüstü kurultay istendi. İmza toplayıp Kasım'da seçim yapmak için Ocak'ta kurultayı toplamak istediler. İmzaları teslim ettikten sonra 45 gün içinde karar almaları gerekiyordu. Bu da Şubat ayının 15'ine denk geliyordu. CHP Genel Başkanı tarihi öne alarak Genel Kurullarını yapacaklarını ilan ettikten sonra tartışma bitti" dedi.

Taşdoğan, MHP'nin tarihinde olağanüstü kurultay taleplerine alışkın olmadığını ifade etti. MHP'nin tarihi boyunca 2 olağanüstü kurultay gerçekleştiğini belirten Taşdoğan, "Bizim olağanüstü kurultay, geleneklerimizde yoktur. MHP tarihinde iki kez olağanüstü kurultay yapmıştır. Bir tanesinde Milliyetçi Çalışma Partisi olan partinin isminin Milliyetçi Hareket Partisi ismini alma hakkı verildiğinde, isim değişikliği için kongre yaptık. Diğerinde ise rahmetli Başbuğumuz Genel Başkanımız Alparslan Türkeş vefat edince, 45 gün içinde yasal olarak yaptık. Onun dışında bizim olağanüstü kurultay hiç olmamıştır. Ve gündemimiz de hiç olmamıştır" diye konuştu.

"CHP'NİN HASTALIĞI"

Olağanüstü kurultayı CHP'nin hastalığı olarak niteleyen Taşdoğan, olağanüstü büyük kongrelerin yapılabilmesi için gereken şartların da tüzükte açıkça belirtildiğini kaydetti. Muhittin Taşdoğan, "Bizim partimizde de alışık olmadığımız bir şekilde kurultay tartışması başladı. CHP'nin hastalığı başladı. Bizim tüzüğümüze göre olağanüstü kurultaylar, olağanüstü büyük kurultaylar, tüzük değişiliği için üyelerin 5'te birinin imzasıyla, genel başkanların ve Merkez Yönetim Kurulunun onayıyla yapılıyor. Tüzükte "olağanüstü yapılan büyük kongrelerde, seçim yapılmaz" diyor. Bizim tüzüğümüz, partiler tüzükleri Siyasi Partiler Kanunu'na göre yönlendirilir. Bizim tüzüğümüz bu kadar açıkken, ısrarla bir takım arkadaşlarımız, bir takım odaklar tüzük kurultayı yapıp, arkasından Genel Başkan seçimi yapmak istiyor. Hile-i Şer yapacaklarını söylüyorlar. Hile-i Şer MHP'de caiz değildir" diye konuştu

"MHP KENDİSİNİ OPERASYONA AÇMAYACAKTIR"

Kongre tarihinin 18 Mart 2018 olarak belirlendiğini hatırlatan Taşdoğan, kurultay girişiminde bulunanları ve imza toplayanları sağduyuya davet etti. Taşdoğan, "İmzalar toplansa da başka odaklar yönlendirilse de, MHP kendisini operasyona açmayacaktır. Normal gününe kadar kongre yapamayacaktır" ifadelerini kullandı.

DOMUZ GRİBİ UYARISI

Taşdoğan, kendisinin de doktor olduğunu hatırlatarak, bölgenin ve ülkenin korkulan hastalığı domuz gribi konusunda da uyarılarda bulundu. Domuz gribinin panik yapacak bir hastalık olmadığını vurgulayan Taşdoğan, "H1N1 virüsü dış ortama dayanıksız bir virüstür. Soğuk kapalı ortamlarda yaşıyor. Soğuk ve kapalı alanlar havalandığı zaman ya da kullandığımız malzemeleri yıkadığımız deterjanlarla dahil virüs etkisiz hale getirilebiliyor. Bu virüs yüzeye uygulanan basit dezenfektanlarla bile öldürülebilen bir virüs, yok edilebilen bir virüs. Havalar ısındığı zaman bu virüs etkinliğini kaybedecektir" diye konuştu.

MHP’deki Olağanüstü Kurultay Talebi

MHP’deki Olağanüstü Kurultay Talebi

MHP’deki Olağanüstü Kurultay Talebi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim