• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

MHP’de Eski İl Ve İlçe Başkanları, Olağan Genel Kurultay Çağrısı Yaptı

MHP’de Eski İl Ve İlçe Başkanları, Olağan Genel Kurultay Çağrısı Yaptı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya teşkilatlarında eski il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce partili ortak bir açıklama yaparak,...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya teşkilatlarında eski il ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce partili ortak bir açıklama yaparak, Genel Başkan Devlet Bahçeli'den partiyi Olağanüstü Genel Kurultay'a götürme çağrısı yaptılar.

Daha önce il ve ilçe .aşkanlarıyla yapılan istişarelerin ardından yapılması kararlaştırılan ve Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, Sakarya'da MHP'de görev yapmış il ve ilçe başkanları, il ve kadın kolları başkanları, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, il ve ilçe Ülkü Ocakları başkanları ile yüzlerce partili adına açıklamayı, Ülkü Ocakları ve Kamu Çalışanları Vakfı Eski Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan eski Adayı Mehmet Göktürk yaptı. Sakarya'da il başkanları, ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak burada bulunduklarını anlatan Göktürk, "Bizler en ağır bedelleri ödeyerek bu günlere gelmiş, kucağında şehitler vermiş, bir dilim ekmeği bölüşen, birbirine olan sevgisi en ağır imtihanlardan geçmiş bir hareketin mensuplarıyız. 1 Kasım seçimlerinin ardından gözlemlediğimiz manzaradan duyduğumuz endişe ve sorumluluk anlayışımız bizleri bir araya gelmeye ve bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı" diye konuştu.

"GENEL MERKEZİMİZ PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK ADIMLARI ATMAMIŞTIR"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin durduğu noktanın doğruluğuna rağmen, milletten karşılığın alınmaması durumunda, parti içinden başlayarak tartışılması gereken noktalar olduğu belirten Mehmet Göktürk, "Ülke sorunlarına çözümler üreteceğine, çağlar öncesinden sıçrayarak geleceğin büyük Türkiye'sini kuracağına yürekten inandığımız Milliyetçi Hareket Partisi, bugün kendi iç tartışmalarıyla tüm enerjisini ve gücünü tüketmektedir. Mensuplarının her gün bir diğerinden uzaklaştığı bir yapıyı doğuran bu yönetim anlayışı, asla kabul edebileceğimiz ve görmezden gelebileceğimiz bir tablo değildir. 1 Kasım seçimleri sonucunda partimiz içinde oluşan bu halin mevcut yönetimimiz tarafından doğru okunup, soğukkanlılıkla değerlendirebilmesi için bugüne kadar umutla beklenilmiştir. Fakat ne yazık ki genel merkezimiz, ülkücü camianın içini rahatlatacak, yeniden umutlandıracak ve partimizin önünü açacak adımları atmamıştır" dedi.

ÇÖZÜM İSTİŞAREDE

Bugünkü şartların MHP açısından varlık-yokluk boyutuna ulaştığını ve büyük kırılmalara gebe bu halin ardından gözden gelinemeyecek kadar davayı tehdit eder hale geldiğini anlatan Göktürk, "Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak inancımız odur ki, 1 kasım seçimlerinin ardından başlayan kendi içimizdeki kavgayı bitirebileceğimiz yer bellidir. Çözüm, meşverettedir, istişarededir, fikir alışverişindedir, ortak akıldadır. Çözüm, nasıl 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında 2 milyon oy kaybettiğimizi kendi aramızda bütün şeffaflığıyla tartışma, kararlar alma ve gereğini yapmaktadır. Bunun yeri de Kurultaydır. Bu kurultay, ülkücü hareketteki gerekli değişimin en sağlıklı zemini olacaktır" şeklinde konuştu.

CAMİANIN ORTAK GÖRÜŞÜ; KURULTAY

Kurultay arzusunun camianın neredeyse ortak görüşü halini aldığını da vurgulayan Mehmet Göktürk, "Kurultay zemini, bundan sonra nasıl bir Milliyetçi Hareket Partisi görmek istediğini ifade edeceğimiz, proje, kadro ve fikirlerin konuşulacağı ortamımız olmalıdır. Bu kurultayın ardından kimsenin söyleyecek sözü kalmamalı, bütün kardeşler kucaklaşıp, helalleşip, hedefe doğru azimle hep birlikte yürümelidir. Aksi halde Milliyetçi Hareket Partisi'ni karanlık günler beklediği gibi, ülkenin sigortası, geleceğinin teminatı olan partimizin kaosta olduğu bir dönemde Türkiye'nin de uçuruma sürüklenebileceğinden büyük endişe duymaktayız" diye konuştu. Ülkü Ocakları ve Kamu Çalışanları Vakfı Eski Başkanı Göktürk, sözlerinin devamında, "İşte bu samimi duygu ve düşüncelerle, herhangi bir Genel Başkan adayı önermeden, sadece endişelerimizi ümide çevirecek bir ortam arayışıyla, Genel Başkanımızdan bir Olağanüstü Kurultay kararı almasını talep ediyoruz. Bu hızla gerçekleşmediği takdirde, Sakarya'da bizleri temsil eden, burada bulunan herkesin emeğinin bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya teşkilatı delegelerinden Olağanüstü Genel Kurul sürecine desteklerini, imzalarıyla göstermelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki, Milliyetçi Hareket Partisi'nin geleceği, Ülkemizin geleceğidir. Türkiye'nin bugün her zamankinden daha fazla MHP iktidarına ihtiyacı vardır" dedi.

MHP’de Eski İl Ve İlçe Başkanları, Olağan Genel Kurultay Çağrısı Yaptı

MHP’de Eski İl Ve İlçe Başkanları, Olağan Genel Kurultay Çağrısı Yaptı

MHP’de Eski İl Ve İlçe Başkanları, Olağan Genel Kurultay Çağrısı Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim