• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, ulaşımdan altyapıya, kentsel dönüşümden imar rantına, pahalı sudan yoğun trafiğe kadar Ankara Büyükşehir...

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, ulaşımdan altyapıya, kentsel dönüşümden imar rantına, pahalı sudan yoğun trafiğe kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Ankara için "içi boş sloganlar" üretildiğini belirten Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sık sık kullandığı "Avrupa Başkenti" ifadesini de "boylarından büyük laflarla vatandaşa yaranmaya çalışmak" olarak değerlendirdi. Ankara'da imar rantının Büyükşehir Belediye Meclisi aracılığıyla nasıl kullanıldığını anlatan Çetinkaya, "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kişilere özel yoğunluk artışları sağlayan karar alınıyor. Ankaramızda siyasi iradenin yerel temsilcileri, fırsatçı ve rantçı imarcılığın önünü açmıştır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "MHP Başkenti konuşuyor" toplantısında, Ankara'nın sorunlarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, Ankara'yı, "otoparkı olmayan, trafiği örümcek ağı, toplu ulaşımı yetersiz, müteahhitlerin zevkine göre dizayn edilmiş yapılarla dolu, yaya ve bisiklet yollarının olmadığı, suyu pahalı" bir şehir olarak tanımladı.

Ankara'da imar konusunun "fırsat" ve "rant" amaçlı kullanıldığını kaydeden Fatih Çetinkaya, "Ankaramızda siyasi iradenin yerel temsilcileri, fırsatçı ve rantçı imarcılığın önünü açmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yıllardır sayısal çoğunluklarına güvenerek kişilere özel yoğunluk artışları fütursuzca onaylanmaktadır." dedi. Ankara'da yaşanan sorunların başında imar rantının geldiğini kaydeden Çetinkaya, bunun neticesinde şehrin düzensiz ve plansız hale geldiğini söyledi. Çetinkaya, "Bu rantçı anlayışın neticesinde oluşan haksız kazanç ve adaletsizliğin vebali kimin boynundadır? Bu rantçı zihniyet neticesinde bozulan kent estetiğinin tarihi sorumluluğu hanginizin umurundadır?" diye sordu.

"İHTİYACI OLAN YERE DEĞİL, TARIM ARAZİSİNE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILIYOR"

Ankara'da kentsel dönüşüme acil ihtiyaç duyan bölgelerin varlığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Çetinkaya, "Ne hazindir ki zaruret arz eden riskli yapılar ihmal edilmekte, acil müdahale gereken bölgeler bir kenara itilip, ranta dönük çalışmalar yapılmaktadır." değerlendirmesini yaptı. Bakanlar Kurulu tarafından "acele kamulaştırma" kararı alınan Çayyolu, Yakupabdal, Mühye, Karataş, İmrahor, Hallaçlı, Çayırlı, Velihimmetli ve Fevziye Mahallelerini örnek gösteren Çetinkaya, "En ufak bir yapılaşmanın bulunmadığı ekilebilir tarım arazilerinde, su havzalarında, hava koridorlarında ve hatta sit alanlarında kentsel dönüşüm uygulamasına karar verilmesi kabul edilemez, mantık sınırları dahilinde anlaşılır bir durum değildir." şeklinde konuştu.

"AVRUPA BAŞKENTİ DİYORLAR, 55 KM METROSU VAR"

Yıl sonu değerlendirmesinde Ankara'nın ulaşım sorununa geniş bir bölüm ayıran MHP İl başkanı Fatih Çetinkaya, başta metro eksikliği olmak üzere çok sert eleştirilerde bulundu. Ankara'nın kontrolsüz ve plansız büyüdüğünü kaydeden Çetinkaya, bu durumun da ulaşım sorununu büyüttüğünü söyledi. "Avrupa Başkenti" sözünün "hamasi laf" olduğunu belirten Çetinkaya, Ankara ile Avrupa başkentlerinin metro ağlarını karşılaştırdı. Keçiören Metrosu'nun her seçim döneminde "bitirileceğinin vaat edildiğini" kaydeden Çetinkaya, "İradenin, imar rantıyla şahıslara temin ettiği menfaatler ile Ankara'nın bir ucundan bir ucuna metro hattı inşa edilebilirdi!" dedi. İsveç'in başkenti Stockholm'de 110 kilometre, İspanya'nın başkenti Madrid'de 284, Fransa'nın başkenti Paris'te 214, Almanya'nın başkenti Berlin'de ise 478 kilometrelik metro hattı olduğunu kaydeden Çetinkaya, "Avrupa Başkenti sloganı atanların yönettiği Ankara'da ise bu rakam sadece 55,14 kilometre." ifadelerini kullandı.

"METRO VE OTOBÜSLER MÜLTECİ TEKNELERİ GİBİ"

Yeni yapılan Çayyolu-Kızılay ve Batıkent-Sincan metrolarına da değinen MHP İl Başkanı, bu metroların sinyalizasyonlarının 18 aydır tamamlanmadığını belirtti. Metroların vagon sayısının düşük, sefer sayısının az, ayrıca yavaş olduklarını da kaydeden Çetinkaya, bu metrolardan çekilmiş tıkış tıkış insan dolu görüntüleri de paylaşarak, "Adeta mülteci teknelerini andıran bir toplu ulaşımı reva görüyorlar Ankara'ya. Balık istifi olmuş vatandaşlar ring seferlerinden, metrolardan şikayet ediyor ama sesini yetkili kimseye duyuramıyor." diye konuştu.

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

MHP İl Başkanı: Ankara’yı yönetenler rantçı ve fırsatçı imarcılığın önünü açtı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim