• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Mezitli Belediyesi’nde Bisiklet Devri

Mezitli Belediyesi’nde Bisiklet Devri
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi çalışanları, "Çalışan Sağlıklı Pedallar" sloganıyla yeni bir uygulamayla mesai saatleri içerisinde kısa mesafeli...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi çalışanları, "Çalışan Sağlıklı Pedallar" sloganıyla yeni bir uygulamayla mesai saatleri içerisinde kısa mesafeli çalışma alanlarına bisikletle gitmeye başladılar. Uygulama çerçevesinde Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da zaman zaman bisiklet kullanmaya başladı.

Mezitli Belediyesi, hem çalışanları hem Mezitli halkını bisiklet kullanmaya özendirmek, sağlıklı yaşam ve spora teşvik etmek amacıyla yeni bir projeye de imza attı. "Çalışan sağlıklı pedallar" sloganıyla hayata geçirilen uygulamayla bisiklet kullanmayı bilen belediye çalışanları, kısa mesafeli çalışma alanlarına bisiklet kullanarak gidiyor. Uygulamadan sağlıklı bir şekilde yararlanan personel, birimler arası evrak taşıma ve buna benzer çalışmalarını da bisiklet ile kolaylıkla gerçekleştiriyor.

Uygulamanın mimarı Belediye Başkanı Tarhan da zaman zaman bisiklete binmeyi tercih ediyor. Sağlıklı kentlerin oluşmasındaki ilk aşamayı kendi çalışanlarıyla birlikte başlattıklarını dile getiren Başkan Tarhan, çoğu zaman bisiklete binerek, belediye çalışmalarını yerinde inceliyor.

Yeni projeyle ilgili açıklama yapan Tarhan, "Mutlu Kent Mezitli" sloganıyla emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, bisiklet projesiyle aktif yaşlanma, kaliteli yaşam koşulları ve sağlıklı kentler oluşturmak adına yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini kaydetti. Belediye olarak yenilikleri seven ve her türlü yenilikçi düşünceye açık olduklarını ifade eden Tarhan, "Mezitli'ye değer katıyoruz. İlerlediğimiz bu yolda belediye çalışanlarımıza da değer veriyoruz. Çalışanlarımızın ekonomik durumlarının yanında sağlığını düşündük ve standartlarımızın dışına çıktık. Belediye personelimizin çalışmalarına renk katmak ve pratik olmalarına yardımcı olmak için bisiklet sürmelerini sağladık. Böylelikle çalışma esnasında spor yapmış oluyorlar" dedi.

Spor yapmanın pozitif düşünceyi arttıran en büyük etkenler arasında kabul edildiğini vurgulayan Tarhan, "Belediye olarak çalışanlarımızı spora teşvik ederek, onların pozitif düşünmelerini sağlıyoruz. İleriki günlerde ilçe genelinde bisiklet alışkanlıklarını kazandırmak adına birçok projeyi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe halkına, siyasilere, belediye başkanlarına ve bürokratlara seslenen Tarhan, sağlıklı yaşam ve tasarruf için herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.

Mezitli Belediyesi’nde Bisiklet Devri

Mezitli Belediyesi’nde Bisiklet Devri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim