• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Yağmur Altında Toplandı

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Yağmur Altında Toplandı
Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, yağmur altın Gönüllü Serası'nda olağan toplantılarını gerçekleştirdiler.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, yağmur altın Gönüllü Serası'nda olağan toplantılarını gerçekleştirdiler. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da gönüllüleri yalnız bırakmadı.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, kötü hava koşullarına karşın çalışmalarını sürdürüyor. Mezitli Belediyesi'nin Gönüllü Serası'nda olağan toplantılarını yapan gönüllülere, Başkan Tarhan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve Ekolog Derneği Başkanı Alper Girgeç de eşlik etti.

Buluşmada bir konuşma yapan Başkan Tarhan, amaçlarının Mezitli'yi daha yeşil bir kent yapmak olduğunu ve bu amaca ulaşmalarında gönüllülerle yaptıkları çalışmalardan oldukça verimli sonuçlar aldıklarını belirtti. Tarhan, "Bu hava koşullarına rağmen gönüllülerimiz buraya geliyorlarsa bu gönüllülüğü içselleştirmişler demektir. Avrupa'da, özellikle gelişmiş ülkelerde yeni bir uygulama başladı. Bu Eko Kent uygulaması kentlerde yaşayan insanları tarım üretimi hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. Bizler de burada kentimizde çok geç kalmadan Eko Kent uygulamasını yapmak istiyoruz. Parklarda sebze üretimi yapan Avrupa kentleri var. Hatta geniş kaldırımlarda sebze üretimi yapanlar var. Avrupa, sebze üretimini bu şekilde yeniden canlandırmak istiyor. Kentimizde betonlaşma yoğun. Biz burada gönüllü arkadaşlarımızla bu yeşil kent uygulamasını hayata geçirdik. Burada 4 emekli gönüllü arkadaşımız, hiçbir karşılık beklemeden bu çalışmayı yapıyor. Bu alan gönüllülerin de bir uğrak yeri olmalı, öyle kabul etmelisiniz. Gönüllü arkadaşlar da zaman zaman kendilerini motive etmek, dinlenmek için burayı ziyaret etmeliler. Buradaki arkadaşlarımız gibi çalışma yapmak isteyen arkadaşlarımız olursa onlara da yer tahsisi yapacağız" dedi.

"BU SERA BİZLERİN SEVEREK YAPTIĞI BİR İŞ OLDU"

Mezitli Belediyesi gönüllülerinden Salman Kalender de serada yaptıkları çalışmanın severek yaptıkları bir iş haline geldiğini söyledi. Kalender, "Biz bu çalışmaya 4 arkadaş başladık, bir arkadaşımız rahatsızlandı. Biz burada gönüllü olarak hiçbir beklentimiz olmadan çalışıyoruz. Burada bu sebzeyi yetiştirmekten zevk alıyoruz. Akşamları bazen soğuk havalarda buraya geliyoruz, donmalarını engellemek için soba yaktığımız oluyor. Başkanımızın bizi sık sık ziyaret etmeleri, onurlandırmaları da bizleri sevindiriyor. Buradaki ürünler aşevine gidiyor" diye konuştu.

"ANADOLU TOHUMLARINI BU SERADA YETİŞTİRECEĞİZ"

Ekolog Derneği Başkanı Girgeç ise Mersin ve Mezitli başta olmak üzere Anadolu'daki tohumları yetiştirmek için bu alanda çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, Başkan Tarhan'a projelerine verdiği destek için teşekkür etti. Girgeç, "En olmaz durumdaki bir alanı Mezitli Belediyesi bizler için düzeltti. Biz bu alanı Anadolu tohumlarını, özellikle kentimizdeki yerel tohumları çoğaltmak için kullanacağız, o tohumların ölmemesi için çalışmalar yapacağız. Serada yapılan fidelemeler alanlarda yetiştirilecek. Burada yetiştirilen ürünler yalnızca tohumlama için kullanılacak. Gönüllü arkadaşlarımız da bizlere sahip çıktılar. Kent tarımı adına burada yaptığımız örnek bir proje olacak" ifadelerini kullandı.

Gönüllülerin toplantısından sonra bahçede yetiştirilen ürünlerden yapılan börek ve kabak tatlısı ikramıyla toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim