• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları için “açık hava sınıfı” kuruldu

Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları için “açık hava sınıfı” kuruldu
Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Telafide Ben de Varım" etkinliklerine bir destek de Kahramankazan Belediyesi'nden geldi.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Telafide Ben de Varım" etkinliklerine bir destek de Kahramankazan Belediyesi'nden geldi. Belediye, ilçedeki tarım işçisi ailelerin çocuklarına verilen telafi etkinliklerinin daha konforlu ortamlarda yapılabilmesi için açık hava sınıfı ve platform oluşturdu.

Kahramankazan Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları için düzenlenen telafi etkinliklerinin daha konforlu ortamda yapılabilmesi için kolları sıvadı. Belediye, mevsimlik tarım işçisi ailelerin yoğun olarak bulunduğu Çimşit Mahallesi'nde açık hava sınıfları ve platformlar kurdu. İki adet çadır sınıf ve bir de etkinlikler için açık hava platformu oluşturuldu. Bu alanlarda öğrenciler için okuma-yazma dersleri, okul öncesi faaliyetler, müzik eğitimleri ile zeka oyunu ve sosyal etkinlikler düzenleniyor. Evlerinden yüzlerce kilometre uzaklıkta olan öğrenciler, böylece yaz döneminde de telafi eğitiminden faydalanma imkânı buluyor.

Ders arasında dondurma sürprizi

Edebiyat öğretmeni olan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, öğrencilere ders arasında sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrencilere dondurma ikram eden Oğuz, onlarla sohbet edip, oyunlar oynadı. Başkan Oğuz'un ziyaretinden oldukça memnun olan öğrenciler ve aileleri, oluşturulan sınıflar ve platform için kendisine teşekkür etti.

Başkan Oğuz, belediye olarak eğitim ve öğretime ellerinden gelen tüm imkânlar ölçüsünde destek verdiklerini belirterek, "Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği günlerde online eğitime katılma imkânı olmayan öğrencilerimiz için bir otobüsü bilgisayar ve internetle donatarak Mobil EBA Destek Noktası (EABÜS) oluşturmuştuk. 2020-2021 eğitim öğretim yılında mevsimlik tarım işçisi ailelerimizin çocukları da dahil olmak üzere 16 öğrencimiz, 8 farklı noktada hizmet veren EBABÜS'te 124 günlük periyotta 496 saat boyunca derslere katılma imkanı bulmuştu. EBABÜS bu süreçte toplamda bin 79 kilometre yol katetmişti. Şimdi de Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk tarafından başlatılan "Telafide Ben de Varım" etkinliklerine destek vermek bizler için büyük mutluluk. Yavrularımız, kendileri için oluşturduğumuz açık hava sınıfları ve platformda modern koşullarda bu etkinliklere katılabilecek. İlçemizde yaşayan her çocuğumuz bizim için çok önemli. Tüm imkânlarımızla her zaman öğrencilerimizin yanındayız" diye konuştu.

Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları için “açık hava sınıfı” kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim