• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Mevlana Camii ibadete açıldı

Mevlana Camii ibadete açıldı
Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii dualarla ibadete açıldı.

Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii dualarla ibadete açıldı. Arazisi ve tüm inşaat giderleri hayırseverler tarafından karşılanan Mevlana Camii'nin açılışına; aralarında Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar'ın da olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Caminin açılışında konuşma yapan yetkililer, Porz şehrinde çeşitli millet ve dinlere mensup insanların olduğunu, bunların huzur ve barış içerisinde yaşadığını, Mevlana Camisinin de şehre farklılık kattığını ifade etti.

Bu eserin Köln kentinin dini ve kültürel açıdan farklı ve çeşitli olduğunu ortaya koyan bir sembol olduğunu ifade eden Köln Anakent Belediye Başkanı Henriette Reker, "Bu cami birçok insanın birlikteliğinin ve ortak çalışmasının bir eseridir. Bu eser sabrın ve çalışmanın taşa kazınmasıdır. Bu cami sadece bir bina değildir. Bu caminin burada inşa edilmesi aynı zamanda bir dine mensup insanların kendilerini tamamen evlerinde hissetmeleridir. Bu cami insanların başka ülkelerden kendi hayat hikayelerini, tecrübelerini ve tabii olarak kendi dinlerini şehir toplumuna kazandırmaları anlamına gelmektedir. Uyumu en güzel şekilde yaşamanın örnek merkezi olacak bu camide, hedeflerinize ulaşmanızı ümidiyle cami yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Hoşgörü için fırsatlar sunmanın, birlikte barış içinde yaşamanın en önemli unsuru olduğuna vurgu yapan Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de söz konusu eserin yapımına destek verenlere teşekkür etti.

DİTİB'in her zaman içinde yaşadığı toplumun ve ülkede yaşayan Müslümanların hayrını gözeten bir dini cemaat olduğuna dikkat çeken DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, "Bu yeni yapılan mekan dün ile bugün arasında bir köprü, Almanya'nın ve bizim geleceğimiz için de aynı zamanda bir işarettir. Burası ortak geleceğimizin bir temeli, bir yapıtı ve bir kazancıdır" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin açılış kurdelesi kesildi.

Cihan

Mevlana Camii ibadete açıldı

Mevlana Camii ibadete açıldı

Mevlana Camii ibadete açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim