• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Metrobüs durağında tacize 1 yıl

Üsküdar Altunizade metrobüs durağında E.D. isimli genç kadına sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen R.U. hakkında bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur E.D’nin (29) geçtiğimiz Ağustos ayında Zincirlikuyu metrobüs durağından metrobüse binip, Altunizade metrobüs durağında indiği ve Acıbadem istikametine doğru yürüdüğü sırada R.U. (20) tarafından takip edildiği belirtildi. R.U’nun E.D’yi takip ettiği esnada arkadan seslenerek, ‘Bakar mısın, bekle beni’ şeklinde cümleler kurduğu ifade edilen iddianamede, “Mağduru bir süre takip ettiği, E.D’nin bir sitenin güvenlik noktasına yaklaştığı sırada şüphelinin kaçarak oradan uzaklaştığı anlaşılmıştır" denildi. 
 
“SUÇ ŞİKAYETE BAĞLI"
 
R.U.’nun mağdur E.D.’yi takip ederek ve seslenerek genç kadının huzurunu bozduğunu bu eylemin şikayete bağlı bir suç olduğunu belirten savcılık, E.D.’nin uzlaşmak istemediği ve şikayetçi olduğunu kaydetti. R.U. hakkında ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozma’ suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. R.U. önümüzdeki günlerde Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
 
KAPKAÇ VE TACİZ ŞİKAYETLERİ ARTTI
 
Geçtiğimiz Ağustos ayında polis ekipleri kapkaç ve taciz şikayetlerinin artması nedeniyle çevrede bulunan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Tespit edilen şüphelinin görüntüleri polis ekiplerine dağıtıldı. İddiaya göre, metrobüsten inen E.D. isimli kadın yürürken takip edildiğini fark etti ve Üsküdar Altunizade'de bulunan bir sitenin güvenlik görevlisinden polisi aramasını istedi.
 
Güvenlik görevlisi şort ve parmak arası terlik giyen bir kişiyi polislere bildirdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüpheliyi gözaltına aldı. R.U.'nun yapılan incelemelerinde daha öncede uyuşturucu kullanmak, gasp, hırsızlık ve yaralamadan kaydının bulunduğu öğrenildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim