• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı!

Meteorolojiden fırtına ve yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos Çarşamba günü hava durumu raporu açıklandı. Yapılan son tahminlere göre Doğu Karadeniz için sağanak yağış, Marmara Bölgesi için ise şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

İşte 28 Ağustos Salı günü hava tahmin raporu…

Hava durumu raporu yayınlandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 28 Ağustos Çarşamba günü hava tahmin raporuna göre bugün Doğu Karadeniz için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda vatandaşlar ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaya davet edildi.

Öte yandan hafta başından beri etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtınanın bugün de İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde etkili olması bekleniyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 28 Ağustos hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI YAPILDI

Yağışların bu sabah saatlerinde Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan uyarılar sonrası özellikle üç büyük şehirde vatandaşlar bugün hava durumunun nasıl olacağını araştırıyor. İşte 3 büyük şehir için hava durumu raporu...

İSTANBUL °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 27°C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 30°C

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim