• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Meta duyurdu! Instagram Reels için yeni dönem!

Meta duyurdu! Instagram Reels için yeni dönem!
Instagram kullanıcılarını ekrana kilitlemeyi başaran Reels, daha iyi bir deneyim sunabilmek için yeni döneme geçiş yapıyor.

Milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Instagram, yakın geçmişte bünyesine Reels özelliğini katarak kullanıcılarını kendisine daha fazla bağlamıştı. En az Hikayeler özelliği kadar ilgi toplayan Reels’te bir video izledikten sonra izlemeye devam etmemek çok zor. Meta, Instagram kullanıcılarını platforma daha çok bağlamak için Reels’te başlayacak yeni dönemin detaylarını paylaştı.

INSTAGRAM REELS, GELİŞTİRİCİLERİN ERİŞİMİNE AÇILIYOR

 Instagram gibi sosyal medya platformları, üçüncü taraf geliştiricilerden destek alabilmek için API adında bir arayüz sunar. Bu arayüz sayesinde her geliştirici, Instagram’ın belirlediği koşullarla kendi yardımcı programlarını yaratabilir. Instagram bugüne kadar çoğu özelliği için API servisi sundu, nihayet Reels de bunlar arasına dahil oluyor. Böylece Reels deneyimimizi iyileştirecek uygulamaların ortaya çıkmasında ilk kıvılcım atılmış oldu.

API’in yarından itibaren kullanılabilir olacağını açıklayan Meta, ilk aşamada kullanıcıların yüzde 25’ine bu arayüze erişme izni veriyor. Yakın gelecekte ise bu oran yüzde 100’e tamamlanacak.

Meta’nın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

“İnsanlar Instagram’ı ister doğal, ister üçüncü bir taraf aracılığıyla kullanıyor olsunlar; içerik yayınlama ve tüketim deneyimlerimizi her zaman iyileştirmeye çalışıyoruz. Geliştirici topluluğumuzdan sürekli olarak Reels’in birinci öncelik olduğunu duyduktan sonra, Reels’i zaten aşina olabileceğiniz bir dizi uç noktayla tanıştırmaktan heyecan duyuyoruz.”

Eğer bir geliştiriciyseniz, yarından itibaren Meta’nın sunacağı API’yı kullananlardan olabilirsiniz. Bunun için, Meta’nın belirlediği yüzde 25’lik kesimden olmanız gerekiyor. Bu da rastgele olduğu için şu aşamada işinizin şansa kaldığını söylemeliyiz.

Meta daha önce, Reels’in, Instagram kullanıcılarının platformda yüzde 20 daha fazla vakit geçirmesini sağladığını söylemişti. Sosyal medya platformlarının amacı, bizi ekranda daha fazla tutmak olduğu için bu Meta adına büyük bir başarı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim