• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mersin’de yağışlar yol kapattı, fırtına çatıları uçurdu

Mersin’de yağışlar yol kapattı, fırtına çatıları uçurdu
Mersin'in Silifke ilçesinde merkez ve yüksek kesimlerde etkili olan kar, fırtına ve kuvvetli sağanak hayatı felç etti.

Mersin'in Silifke ilçesinde merkez ve yüksek kesimlerde etkili olan kar, fırtına ve kuvvetli sağanak hayatı felç etti. Yağışlardan dolayı Göksu Nehrinin debisi yükselirken bir çok bahçeyi su baştı.

Silifke şehir merkezinde etkili olan fırtına ve kuvvetli sağanak nedeniyle Silifke Kapalı Pazar yerinin çatısı uçarken, Yağışlar Silifke Gülnar Karayolu ile Kırtıl-Balandız arası yolun kapanmasına neden oldu.

Salı günü akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli sağanak nedeniyle yaşam, olumsuz etkilendi. Yağışlar nedeniyle Silifke'den Kırtıl Mahallesi'ne giden yolda toprak kayması meydana geldi. Kayan topraklar mahalle yolunu kapattığı için ulaşım sağlanamıyor.

Sel nedeniyle Silifke Gülnar yolu kapandı. Sürücülerin su dolu yoldan geçişine ise her hangi bir tehlike oluşmasın diye izin verilmedi.

Silifke şehir merkezinde fırtına ve yağmur hayatı felç ederken yüksek kesimlerdeki kar yağışı mahalle yollarının kapanmasına neden oldu. Özellikle Uzuncaburç, Seydili, Kocaoluk, Çaltıbozkır, Krobası, Saraydın, Kavak, Çatak, Kıca, Gökbelen, Uşakpınarı, Peyitpınarı mahallelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok mahallenin yolu kapanırken, Karayolları, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması başlattı.

Ovacık, Kargıcak ve Öztürkmenli mahallelerinde toprak kayması meydana geldi. Akdeniz'de meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle Taşucu-Girne arasında yapılan yolcu ve yük taşımacılığına ara verilirken, balıkçı teknelerinin limandan çıkmasına izin verilmiyor.

Balandız Mahallesi Muhtarı Kerim Çelik, "Şuanda Kırtıl yolu toprak kayması nedeniyle kapalı durumda. Yine Gülnar Silifke yolu da sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Yetkililerimizden bu yolları biran önce açmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim