• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Mersin’de ısınmadan kaynaklı hava kirliliği uyarısı

Mersin’de ısınmadan kaynaklı hava kirliliği uyarısı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle ısınmadan kaynaklı hava kirliliği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle ısınmadan kaynaklı hava kirliliği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Kış mevsiminde kentlerin önemli sorunlarından birinin de ısınmadan kaynaklı oluşan hava kirliliği olduğuna dikkat çeken ve "Temiz Hava Eylem Planı" doğrultusunda çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersinli vatandaşları ısınmadan kaynaklı hava kirliliği konusunda uyararak, gerekli tedbirlerin alması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kış mevsiminde, özellikle akşam saatlerinde kömür yakma işleminden kaynaklanan hava kirliliği konusuna dikkat çekerek uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi, kaliteli kömür kullanımına önem verilmesi ve kirletici özelliği bulunan tutuşturucuların kullanılmaması gerektiğinin üzerinde duruyor.

Kaloriferlerin yanlış kullanımından kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için ise Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanarak kentin birçok noktasına asılan afişler ile ısınmadan kaynaklı hava kirliliği konusunda vatandaşların dikkatinin çekilmesi ve bilinçlendirilmesi, ilgili kurumlar tarafından verilen kalorifer ateşçi kurslarına katılımın artırılması amaçlanıyor. Kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması ve periyodik kazan bakımları konularında ilgili kurumlar tarafından yapılan eğitimlere katılımın artırılmasıyla hem hava kirliliği hem de enerji verimliliği konusundaki bilincin Mersin genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kış aylarında kalorifer kullananların eğitilmesi, kaliteli yakacakların kullanılması, daha az kirleten tutuşturucular kullanılması, soba, kazan ve bacaların periyodik olarak temizlenmesi ve binalarda ısı yalıtımı yapılmasının, vatandaşların alabileceği tedbirler arasında bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim