• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi
Mersin Barosu'nun, 2018 yılı ajandalarını erkekler için turkuaz, kadınlar için pembe bastırmasına tepki gösteren bir grup avukat, ajandaları iade etti.

Mersin Barosu'nun, 2018 yılı ajandalarını erkekler için turkuaz, kadınlar için pembe bastırmasına tepki gösteren bir grup avukat, ajandaları iade etti. Baro Başkanı Ali Er, "Bunda bir cinsiyet ayrımı kastımız yok. Biz tamamen arkadaşlarımıza özenelim istedik, seçtik beğendik, isimlerine özel ajanda gönderdik" dedi.

Mersin Adliyesi içinde bulunan baroda bir araya gelen kadın avukatlara, bazı erkek avukatlar da destek verdi. Kadın avukatlar kendileri için pembe ajanda bastırılmasının cinsiyet ayrımcılığı olduğunu savunarak, ajandaları Baro Başkanı Ali Er'e geri verdi.

Grup adına açıklamalarda bulunan Avukat Ezgi Özkan, renk ayrımıyla ilgili baro yönetimine verdikleri yazılı başvurunun gündeme alınmadığını, bu durumun ajandaların iadesini zorunlu kıldığını söyledi. Eşitliğin ayırmamayla hayata geçebilecek bir ilke olduğunu ve Anayasa'nın 10. maddesinin ayırmamayı emrettiğini belirten Özkan, "Cinsiyete göre renk seçimi cinsiyet ayrımcılığıdır. Baro Başkanlığı'nın, ayrımcılık kültürünün her yıl yüzlerce kadının ölümüne, yaralanmasına, tacizine, tecavüzüne neden olduğundan haberi olmadığını görerek, işe kendimizden başlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden körleşme kültürüne baston olmamak adına, pembe ile mavi ayrımına karşı tavrımız gereği, 2018 yılının ayrım içeren ajandalarını hep birlikte iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Er ise kasıtlarının olmadığını vurgulayarak, isteyen kadın avukatların isimsiz olan mavi ajandalardan da alabileceğini, yönetimin toplantısında renk seçimi için bir talebin olmadığını söyledi.

Kadın avukatlar ise renkler bilerek seçilmese de ajandaları bu şekilde kabul edemeyeceklerini dile getirdiler.

Tepkinin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Er, "Bunda bir cinsiyet ayrımı kastımız yok. Arkadaşlarımıza, isimlerine özel ajanda bastırmak istedik, bu da baro tarihinde bir ilkti. Bin 890 avukatımız var, hemen hemen hepsiyle görüştüm. Bunlardan yüzde 95'inin kanaati güzel olduğu yönündeydi. Farklı düşünen arkadaşlarımız da bu yönde hareket etti, saygı duyuyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum, bizim kastımız yoktu. Biz tamamen arkadaşlarımıza özenelim istedik, seçtik beğendik, isimlerine özel ajanda gönderdik. Bundan doğal ne olabilir" diye konuştu.

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Mersin’de avukatlardan ajanda tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim