• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı
'CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı', Yenişehir CNR Expo Fuar Merkezi'nde kapılarını araladı.

'CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı', Yenişehir CNR Expo Fuar Merkezi'nde kapılarını araladı. 70 firmanın 200'e yakın marka ile katıldığı fuarda ev ve ofis mobilyaları, ev aksesuarları, bahçe ve yazlık mobilyaları, ofis mobilyaları ile mobilya yan sanayi ürünleri sergilendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı fuarın açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, orta gelir baremini aşmanın tek yolunun, daha yenilikçi, daha yaratıcı, daha girişimci, marka ve ar-ge odaklı çalışma olduğunu söyledi. Mersin Mobilya Fuarı'nı bu hedeflere ulaşma anlamında motive edici bir basamak olarak gördüğünü ifade eden Aşut, sektörel tanıtımın dışında fuarların piyasayı canlandırıcı etkisinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle bu yıl 10.'su düzenlenen Mersin Mobilya Fuarı ile piyasaya bir canlılık getirmek istiyoruz" dedi. Mersin Mobilya Fuarı'nı perakende sektöründeki daralmaya karşı bir ilaç olarak gördüğünü kaydeden Aşut, "Mersin 10. Mobilya Fuarı ile katılımcı firmalarımız ve markalarımız çok geniş bir ürün yelpazesi ile son teknoloji ve tasarımlarını halkımızın ilgisine sunacaklar" ifadelerini kullandı.

Mersin ve bölge özelinde mobilya sektörünün; daha yaratıcı, daha yenilikçi, ar-ge'ye önem veren ve markalaşmayı hedefleyen bir yapıya kavuşmasını istediğini vurgulayan Aşut, Mersin'in bu alanda ciddi üretim yapılan bir kent haline dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Mersin'in bugünkü yapısıyla yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın ilgi odağı haline geldiğini anlattı. Ticaretin her geçen gün geliştiği Mersin'de fuarların ayrı bir önem taşıdığına değinen Kocamaz, mobilya sektörü adına önem taşıyan Mersin Mobilya Fuarı'nın da firmaların yer almak için yarıştığı bir yapıya büründüğünü görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mersin'in, gerek sahip olduğu liman, gerekse turizm konusunda çok önemli değerlere sahip olduğunun altını çizen Kocamaz, "Tabii ki, sanayisi ve tarım ürünleriyle de her zaman dünyanın dikkatini çeken bir merkez. Böylesine önemli bir kentte yaşamanın ve bu kente hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Kentimizin bu önemli unsurlarının tanıtımı için de bütün çalışmalara katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz. Bu yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz bu fuar ise her geçen yıl daha da gelişerek sektörün öncülerinin yer almak için yarıştığı bir fuar haline geliyor" diye konuştu.

CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı ise fuar hakkında bilgi vererek, "Türk mobilya sektörü son yıllarda tasarım ve ar-ge çalışmalarına verilen önemle dünya pazarlarında kabul gören marka haline geldi. Biz de CNR Holding olarak hedeflerin gerçekleşmesine katkı sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirildi.

22 Nisan-01 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mersin Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi'nde sektörün liderlerini buluşturacak olan CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı'na, 70 firma ve 200'e yakın marka katılıyor.

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Mersin Mobilya Fuarı Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim