• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mut’ta iftar sofrası

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Mut’ta iftar sofrası
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında, Mut ilçesinde iftar programı düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında, Mut ilçesinde iftar programı düzenlendi.

5. Ramazan Etkinlikler programı kapsamında Mut ilçesinde düzenlenen programda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının 23'üncü gününde Mut'lular ile birlikte iftar açtı. Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimizde bu sofraları kuruyor vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. 30 Mart tarihinden sonra başlattığımız ve bu yıl 5'cisini tertip ettiğimiz bu etkinlik gerçekten bizleri bir araya getiriyor. Ülkemizin çok zor bir dönemeçten geçtiği bir anda işte bu ramazanlar, bu iftarlar, bu dayanışma ruhu bizi bir araya getiriyor birleştiriyor bütünleştiriyor. Bayrağımıza devletimize milletimize hep birlikte sahip çıkma kararlılığını gösteriyor. İslam aleminin içerisinde bulunduğu durumu hep birlikte görüyoruz. Maalesef Müslüman'ın olduğu her yerde kargaşa var kaos var. Türkün olduğu her yerde de baş ağrısı oluşturmaya ve bu baş ağrısını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bölgemizde 40 küsür yıldır terör belasıyla karşı karşıyayız ama buda yetmediği gibi bugün bu teröristlerin uzantıları Suriye'deki ve Iraktaki gruplara emperyalist güçler her türlü desteği veriyor. Suriye'yi adeta bir savaş arenası haline getirdiler. Bütün emperyalist devletler orada güç denemesi yapıyorlar. Herkesin şunu bilmesi gerekir ki İslam alemi üzerine oynanan oyunların en son merhanesi Türkiye. 15 Temmuz bunun en basit en bariz örneği. Onun için diyoruz ki birbirimize sahip çıkalım" diye konuştu.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, "Bizler genel merkezimizin talimatıyla üretken ve çalışkan belediye olmak zorundayız. O hedefte ve o izde yürümek zorundayız. Büyükşehir Başkanımızla el ele verip tarih yazmaya devam ediyoruz. Buda sizlerin emeği, gücü ve sayenizle oluyor. Bizler arada bir vesileyiz. Bu vesilede de hizmet etmek bizlere onur ve gurur veriyor" dedi.

İftar yemeği sonrası Ramazan ayına özel hazırlanan etkinlikler kapsamında sahne alan Kaya Kuzucu, Aşık Sefai ve Selami Durmuş birlikte verdikleri konser ile vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim