• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Mersin Artık ‘Çocuk Dostu Şehir’

Mersin Artık ‘Çocuk Dostu Şehir’
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin UNICEF ile imzaladığı "Çocuk Dostu Şehirler" projesinde bir yıllık süreç tamamlandı ve Mersin de Çocuk Dostu Şehirler...

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin UNICEF ile imzaladığı "Çocuk Dostu Şehirler" projesinde bir yıllık süreç tamamlandı ve Mersin de Çocuk Dostu Şehirler arasındaki yerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çocuk dostu politikalar, programlar geliştirilmesi ve çocuk dostu mekanlar oluşturulması amacıyla UNICEF ile imzaladığı "Çocuk Dostu Şehirler" projesinde süreç tamamlandı. İmzalanan protokol kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bir yıllık çalışmaları değerlendirildi ve Mersin, Çocuk Dostu Şehirler arasında yerini aldı.

UNICEF, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve IKEA Türkiye ortaklığında, 2014-2015 yılları arasında hayata geçirilen "Çocuk Dostu Şehirler" projesinin İstanbul'da düzenlenen kapanış töreninde, proje kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş'a plaket takdim edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin yerel düzeydeki uygulaması olan proje ile Mersin'i "Çocuk Dostu Şehir" haline getirebilmek için bir yıllık süre içerisinde çocuk haklarının tanıtımı ve Çocuk Meclisi'nin kurulması ile ilgili çalışmalarına başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Çocuk Meclisi için çalışma ofisi oluşturdu. Projenin ilk bölümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere 10 belediye ile birlikte çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar, programlar tasarlamak ve bu süreci denetlemek amacıyla farklı kentsel alanlardaki çocukların ihtiyaçlarının belirlenmesi, ayrıca çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak için kentsel alanlarda çocuk dostu mekanlar yapılması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi.

Mersin Artık ‘Çocuk Dostu Şehir’

Mersin Artık ‘Çocuk Dostu Şehir’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim