• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nden ‘Cansel’ Açıklaması

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nden ‘Cansel’ Açıklaması
Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi Başkanı Furkan Tarhan, son dönemlerde yaşanan kadına karşı şiddet ve tecavüz olaylarının bir daha yaşanmamasını...

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi Başkanı Furkan Tarhan, son dönemlerde yaşanan kadına karşı şiddet ve tecavüz olaylarının bir daha yaşanmamasını istediklerini söyledi.

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi, Delikliçınar Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. "Cansel için susma', "Tecavüz insanlık suçudur" gibi pankartlar taşıyan öğrenci meclisi başkanları adına açıklamayı Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi Başkanı Furkan Tarhan yaptı. Son zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarının artışından kaygı duyduklarını kaydeden Tarhan, "Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz edilip vahşi bir şekilde katledilen Özgecan Aslan'ın acıları dinmemişken 20 Şubat 2016 tarihinde aynı olaya kurban giden Cansel Kınalı kardeşimizin can vermesi hepimizi derin bir üzüntü içine soktu. Cansel, henüz gençliğinin baharında, en güzel zamanlarında ve daha 18 yaşındaydı. O, sadece yaşıtları gibi okula gidip ders çalışmak, arkadaşlarıyla vakit geçirmek ve geleceğini kazanmak istiyordu. Her öğrencinin ve aynı zamanda bizlerinde yaptığı gibi tek gayesi okuluna gidip derslere girmekti. Öyle de yapıyordu aslında ancak Kayseri'de okuduğu lisede öğretim görevlisi olan matematik öğretmeni Bayram Ö. tarafından adice, hunharca, vahşice ve bir o kadar acımasızca tacize zorlandı. Yaşıtım olan Cansel kardeşim bu acıya dayanamadı dava açtı. Ancak açtığı davadan da bir sonuç çıkmayınca son çare olarak canına kıymaya karar verdi" dedi.

Yaşanan olayı kınadıklarını kaydeden Tarhan, "Bizler burada Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi olarak tepkimizi açıkça ortaya koyuyoruz ve bu iğrenç olayı şiddetle ve hiddetle kınıyoruz. Ümit ediyoruz ki, ülkemizde bu acılar tekrar yaşanmaz. Temenni ediyoruz ki bir genç kız kardeşimiz, bir kadın daha böylesine iğrenç bir olaya kurban gitmez. Sözlerime son vermeden önce yaklaşık bir yıl önce aynı vahim olayda hayatını kaybeden Özgecan Aslan'ı da buradan tekrar yad etmek istiyorum. Cansel Kınalı kardeşimin de acılı ailesine ve arkadaşlarına baş sağlığı, merhuma Allah'tan rahmet diliyorum ve buradan bir kez daha halkımıza seslenmek istiyorum. Önce kızlara nasıl oturup kalkılacağını ve nasıl davranılacağını değil, erkeklere; edepli olmayı ve onları da bir kadının doğurduğunu öğretin" diye konuştu.

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nden ‘Cansel’ Açıklaması

Merkezefendi Okul Başkanları Meclisi’nden ‘Cansel’ Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim