• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Merinos’a Patent Ödülü

Merinos’a Patent Ödülü
5. Türk Patent Ödülleri sıralamasında en fazla tasarım başvurusu yapan üçüncü firma olan Merinos Halı ödüle layık görüldü.

5. Türk Patent Ödülleri sıralamasında en fazla tasarım başvurusu yapan üçüncü firma olan Merinos Halı ödüle layık görüldü. Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Türk Patent Ödüllerinin beşincisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. Akademisyenler, sanayiciler, buluş sahipleri, araştırmacılar, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kurum/kuruluşlarla birçok ülke elçiliklerinden üst düzey temsilcilerin ve bürokratların davetli olduğu organizasyonda, Patent, Marka, Endüstriyel Tasarım ve Coğrafi İşaret alanlarında ödüller verildi. Türkiye genelinde en fazla patent başvurusu yapan 3. firma olan Merinos Halı Sanayi AŞ Türk Patent Enstitüsü tarafından ödülü layık görüldü. Ödülü Merinos Halı Adına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Patent Ödülleri sınai mülkiyet bilincinin arttırılması, sınai hakların yaygın kullanımının sağlanması, ülkemizde, marka, patent ve tasarım konularında ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek ve özgün ürünler yaratılması, yenilikler için daha fazla kaynak ayrılması ve daha çok çalışılması gerekliliğine dikkat çekmek açısından önem taşıdığı belirtildi. Türkiye'nin bugün geldiği yer itibarıyla küçük başarılarla yetinmesinin söz konusu olamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim hedeflerimiz çok büyük. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeden, o günleri görmeden kendimizi gerçek başarıya ulaşmış saymayacağız. Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara ulaştırmadan bize rahat yok. Kendi uçağını, otomobilini, savunma sanayi ürünlerini, yüksek teknolojiye dayalı bir üretimi ortaya koymayan, kendi yazılımlarının sahibi olmayan bir Türkiye, yeni Türkiye olamaz" dedi.

Merinos Halı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, patent konusuna firma olarak ilk günden beri önem verdiklerini belirterek patentle ilgili olarak çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti. Erdemoğlu, Merinos her konuda olduğu gibi patent konusunu da markalaşmada önemli olduğunu ve Ar-ge çalışmalarını hızlandırdıklarını sözlerine ekledi.

Merinos’a Patent Ödülü

Merinos’a Patent Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim