• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Mercedes Travego 2010 yılının otobüsü

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği Travego, "2010 Yılının Otobüsü" (Coach of the Year 2010) ilan edildi.

17 uzman gazeteciden oluşan Avrupa otobüs jürisi tarafından belirlenen "Yılın Otobüsü", bu yılki Kortrijk Busworld fuarında açıklandı. Haziran ayında Paris’ te değerlendirilen 5 aday otobüs arasından Mercedes-Benz Travego, ekonomik verimliliği, çevre dostu olması, kullanım ve konfor üstünlüğü ve en önemlisi güvenirlik ile rakiplerin arasından seçilerek, „2010 Yılının Otobüsü“ ödülüne layık görüldü.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’ nın ürünü olan Travego, modern tasarımı ile Mercedes-Benz otomobili hatırlatan klasik Mercedes-Benz çizgilerini taşıyor.

Kendi sınıfında en geniş bagaj hacmine sahip Travego, yeni klima ve aydınlatma sistemleri, ergonomik koltukları, yeni kontrol panelleri, ses ve görüntü sistemleriyle tüm beklentilerin ötesine geçecek bir seyahat konforu sunuyor.

Kullanıcısına en üst düzeyde güvenlik, konfor, ergonomi, güç, performans ve teknoloji sunan bu otobüs, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları da yerine getiriyor. Travego aynı zamanda en üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine de uygun: Hoşdere Fabrikası’ nda katoforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde karoseri, korozyona karşı en iyi şekilde korunuyor. Araç üzerindeki elektronik hata tespit sistemi, arızaların büyümeden giderilmesi olanağını sağlıyor.

Otomobillerde kullanılan aktif güvenlik sistemleri ile donatılan Travego, her koşulda dengeli frenleme sağlayan elektronik fren sistemi EBS(electronic break system), acil durumlarda fren mesafesini önemli ölçüde kısaltan fren destek sistemi BAS(break assist system), savrulmayı önleyerek virajlarda ve ani manevralarda güvenliği sağlayan ESP(electronic stability program) ile sürücüye gerekli desteği sunuyor. Geniş kapsamlı bir standart donanım paketiyle sunulan Travego, Türkiye pazarı için iki farklı uzunlukta üretiliyor:

3 akslı, 13,85 m uzunluğunda olan Travego 17 SHD
54 yolcu kapasiteli ve 476 BG gücünde, EURO 4 normuna uygun MB 502 (V8) motorla donatılıyor.

2 akslı, 12 m uzunluğunda olan Travego15 SHD
46 yolcu kapasiteli ve 428 BG gücünde, EURO 4 normuna uygun MB 457 LA (sıra 6) motora sahip.

Her iki motor da kendi sınıflarında, özellikle düşük devirlerde en yüksek performansı optimum yakıt tüketimi ile sağlıyor.

2005 yılında pazara sunulduğundan bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışı pazarları için 3.316 adet üretilen Travego; Türkiye’deki kullanıcılarının da haklı takdirini kazandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim