• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Meram’da “İstiklal Marşımız Ve Çanakkale” Programı

Meram’da “İstiklal Marşımız Ve Çanakkale” Programı
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın 95. kabul yıldönümü nedeniyle "İstiklal Marşımız ve Çanakkale" özel programı...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın 95. kabul yıldönümü nedeniyle "İstiklal Marşımız ve Çanakkale" özel programı sahnelendi.

Meram Aşkına Kültür - Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından konser icra edildi. Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şef Şentürk Deveci yönetimindeki Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu üyeleri tarihimizde yer etmiş türküler ve kasideler seslendirirken, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Savaşı döneminden öyküler paylaşıldı. Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin aktarıldığı sırada ise salondakiler duygu dolu anlar yaşadı.

"TARİHİNİ KANIYLA YAZMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ"

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, programın ardından yaptığı konuşmada tarihini kalemle değil kanıyla yazmış bir milletin evlatları olarak duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ederken, "Bugün 1. Dünya Savaşı'nı, İstiklal Harbini, Çanakkale Savaşı'nı ve İstiklal Marşımızın hangi şartlarda yazıldığını tekrar hatırladık. Bu vesileyle büyük dava adamı ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu duygu dolu program için de Şef Şentürk Deveci yönetimindeki Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na teşekkür ederim. Yine Nisan ayında ilk defa kutlayacağımız Kut'ül Amare zaferimizin Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlıkları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmadan dolayı Genel Müdür Yardımcımız Ömer Faruk Belviranlı beyi tebrik ederim" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Toru, Şef Şentürk Deveci'ye çiçek takdim ederken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı'nın kasidesiyle gece son buldu.

Meram’da “İstiklal Marşımız Ve Çanakkale” Programı

Meram’da “İstiklal Marşımız Ve Çanakkale” Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim