• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Meral Akşener: Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi

Meral Akşener: Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, bu kongrenin olacağını, kongreyi mahkeme değil ülkücü iradenin istediğini söyledi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, bu kongrenin olacağını, kongreyi mahkeme değil ülkücü iradenin istediğini söyledi. Akşener, "Benim buradan çağrım şu; elinizdeki otoriter imkanlarını sonuna kadar kullanabilirsiniz, elinizi tutan yok ama kaçmayın, kaçmayın, kaçmayın… Çünkü o sizin delegeniz, sizi seçen delege. Nesine güvenmiyorsunuz? Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi." şeklinde konuştu.

Yeniden Anadolu yollarına çıkma kararı alan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in bugünkü durağı Konya oldu. Partililer tarafından öğle saatlerinde Birlik Parkı'nda karşılanan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, daha sonra partililerle beraber yoğun konvoy eşliğinde Mevlana Türbesi'ni ziyaret etti. Türbeden çıktıktan sonra vatandaşlarla sohbet eden Akşener, isteyenlerle fotoğraf çekildi. Ardından Rixos Otel'e geçerek basınla bir araya geldi.

Yaptığı açıklamada Akşener, "Malum bizim bir kongre talebimiz vardı, önce imza topladık, sonra mahkemeye gönderildik. Sonra da 8 Nisan'da mahkeme bir duruşma yaptı ve kongrenin yapılmasına dair olağanüstü kurultayımızın icra edilmesine dair bir karar aldı. Bu kararından sonra 3 kişilik bir çağrı grubu mahkeme oluşturdu. Onların kendi aralarında yaptığı toplantıdan sonra bir kongre tarihi ilan ettiler, 15 Mayıs diye ve o çerçevede ben de malum illerimizde önce imza almak için tak tak delegelerimizle konuşmuştum, şimdi de o delegelerimizle ve gittiğimiz şehirlerimizde oradaki hem şehirlerimizle kucaklaşmak, görüşmek amaçlı il gezileri sürdürüyorum. Bu çerçevede bugün de Konya'dayım." dedi.

"KAÇMAYIN, KAÇMAYIN, KAÇMAYIN…"

Siyasi Partiler Yasası'na ve MHP'nin potansiyeline dikkat çeken Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de otorite, ister Türkiye olsun ister bir siyasi partinin genel başkanı olsun, Siyasi Partiler Yasası o kadar otoriter bir yasadır ki; öksürseniz sizi kapının dışına koyabilirler. O nedenle ihraç istemi ile disipline verebilirim, verilebilirim. Ama benim icra edilmeye yönelik herhangi bir tavrım, eylemim olmadı. Son derece nezaketen bir şekilde ben ve arkadaşlarım bu süreci sürdürüyoruz. Bizim tek bir suçumuz var; 1 Kasım seçimlerinin ülkücü iradeye ve MHP'nin potansiyeline yakışmadığını, MHP'nin potansiyelinin bu ülkeyi yönetmeye yetecek kadar geniş olduğunu, şayet bu potansiyeli uygun bir çalışma biçimi ile gerçekleştirildiği takdirde de ilk seçimlerde hızlıca bu sonuca ulaşabileceğimizi yani böyle bir iddiayı dile getirdik. Kendilerine 1153 delege, 21 Mart 2015'te seçtiler, o delegelerden de biri benim yani oy veren delegelerden biri benim. Sonuç itibariyle keşke genel merkez ve sayın Genel Başkan, bu kongreyi bu olağanüstü kurultay talebimizi sunduğumuz zaman yerine getirseydi ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu kongre olacak, bu kongreyi mahkeme değil bu ülkücü irade istiyor. Benim buradan çağrım şu; elinizdeki otoriter imkanlarını sonuna kadar kullanabilirsiniz, elinizi tutan yok ama kaçmayın, kaçmayın, kaçmayın… Çünkü o sizin delegeniz, sizi seçen delege. Nesine güvenmiyorsunuz? Sonuçta, delegelerimiz üst kurul delegelerimiz neyi uygun görürse ona da ben amenna ve saddakna diyeceğim ve sonuçlarına uyacağım."

"BAHÇELİ'Yİ EZERİM GEÇERİM"

Toplantı sırasında bir gazetecinin "Bahçeli'yi ezerim geçerim" ifadesi doğru mu?" sorusuna Akşener cevabı verdi: "Ezerim kelimesi çok güçlü bir kelimedir, kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım. Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor…"Cihan

Meral Akşener: Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi

Meral Akşener: Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi

Meral Akşener: Vallahi belinde silahı olanlar beni ezemedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim