• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Menteşe Kaymakamlığının ‘Paşa’sı

Menteşe Kaymakamlığının ‘Paşa’sı
Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de kaymakamlık bir haftadır sevecen bir misafiri ağırlıyor.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de kaymakamlık bir haftadır sevecen bir misafiri ağırlıyor. Bir hafta önce yağmur sonrası kaymakamlık bahçesindeki çam ağacının altında bulunan yavru kumru, "Açık Kapı" personeli Zülfiye Çetin tarafından kedi ve köpeklere yem olmaması için sahiplenildi.

Mesai saatleri içinde Açık Kapı masasında yemi ve suyu verilen yavru kumruya personel tarafından "Paşa" ismi verildi. Annesinin terk ettiği yavru kuşun bir hafta içinde tüy rengi değişti ve yavaş yavaş kanat çırpmaya başladı. Yavru kumruyu adeta sahiplenen Zülfiye Çetin, hafta içi her gün "Paşa" ile mesaiye geliyor ve akşam da mesai sonrası eve gidiyor. Hafta sonlarını "Paşa" ile geçiren Çetin, "Açık Kapı" masasının bir kenarında gün boyu yem ve suyunu da vererek doğal ortama döneceği günü bekliyor.

Bakıcısı ile mesai yapıyor

Yavru kuşun kendisine çok alıştığını belirten Zülfiye Çetin, "Bir hafta önce mesai çıkışı Kaymakamlığın bahçesindeki çam ağacının dibinde buldum. Hafta sonları eve götürdüm, hafta içi sabah geliyor, akşam gidiyor. Benimle beraber mesai yapıyor. Beslenmesini bulgur ıslatıyorum sıcak suda. Artık kendi başına yiyebiliyor ve rahatlıkla yutabiliyor. En güzel yeri doğal ortam. İnşallah uçar gider. Ama sanmıyorum gideceğini. Çünkü burada çok rahat. Çok alıştı buraya" dedi.

"Bizim personelimiz gibi oldu"

Kumrunun bulunduğu ilk günden bugüne kadar kilo aldığını ve sağlıklı olduğunu belirten Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, "Açık Kapıdaki arkadaşlarımız başta Zülfiye Hanım olmak üzere 7/24 burada vefakâr bir şekilde görev yapıyorlar. Yağmurlu bir günde bir hafta önce "Paşa" ismini verdikleri Kumru yavrusunu ağacın dibinde bulmuşlar ve onu bakmaya başlamışlar. Baya da kilo almış ve sağlıklı bir vaziyete gelmiş. Burada hem görevlerini ifa ederken, yavru kumruyu da büyütmüşler. İnşallah bizden ayrılmaz diye bakıyoruz. Burada yiyeceğini ve suyunu da veriyoruz. Akşamları da Zülfiye Hanım evine götürüyor. Burada artık bizim bir personelimiz oldu. Ayrılmayacak ama ne zamana kadar bakalım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim