• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Memur-sen’in 146’ncı Tır’ı Yola Çıktı

Memur-sen’in 146’ncı Tır’ı Yola Çıktı
Terör mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında Memur-Sen'e ait yardım TIR'larının sayısı, son yardımlar...

Terör mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan yardım kampanyası kapsamında Memur-Sen'e ait yardım TIR'larının sayısı, son yardımlar da eklenince 146 oldu.

Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay'ın başlattığı "Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak'a Ulaşacak" kampanyası kapsamında yardımlar devam ediyor. Memur-Sen'in "81 ilden 100 TIR yardım" hedefiyle gerçekleştirdiği yardımlarda TIR'ların sayısı 146'ya yükseldi. Memur-Sen'in kısa sürede bu sayıyı yakalamasını sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Memur-Sen olarak iyilik hareketi olduğumuzu bir kez daha ispatlamış olduk" dedi.

"NEREDE BİR MAZLUM VARSA YANINDAYIZ, NEREDE BİR ZALİM VARSA KARŞISINDAYIZ"

Memur-Sen'in nerede bir mazlum varsa dil, din, renk, ırk ayrımı gözetmeksizin merhamet elini uzatan bir teşkilat olduğunu belirten Yalçın, "Terör örgütünün zulmünden bıkan kardeşlerimiz, Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Kardeşlerimiz darda ve zorda. Memur-Sen ailesi olarak buna kayıtsız kalamazdık. Biz de onlardan öğrendiğimizi yapmaya, onlardan gördüğümüz gibi sıkıntılarını gidermeye ve acılarını paylaşmaya gayret ediyoruz. Nerede bir mazlum varsa yanındayız, nerede bir zalim varsa karşısındayız" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR BİR SURİYE İÇİN DİRENECEĞİZ"

Bugüne kadar Esed rejimin yaptığı zulümlere Rusya saldırılarının da eklendiğini, Bayırbucak'ın kuşatma altına alındığını vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bayırbucak'a karadan, havadan ve denizden ağır saldırılar yapılmaktadır. Katil Esed ile birlikte Rusya, kardeşlerimizi hedef almaktadır. Bu duruma sessiz kalmak vicdansızlık, sorumsuzluktur. Biz olayların başladığı günden bu yana ayaktayız. Beş yıldır yardımlarımızla bölgedeyiz. Beş yıldır tepkimizle alanlardayız. Oturmayacağız. Kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar, onların haklı taleplerini haykıracağız, özgür bir Suriye için direneceğiz."

146 TIR yardım sayısına ulaşmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Her ilden en az 1, büyük şehirlerden 1'den fazla olmak şartıyla hedefimiz en az 100 TIR yardım yapmaktı. Son yardımların da eklenmesiyle birlikte 146 sayısını yakalamış bulunuyoruz. Geldiğimiz nokta oldukça sevindirici. İyi bilinmelidir ki nerede sıkıntı, mağduriyet, mahzun ve mazlum varsa Memur-Sen oradadır" dedi.

Yalçın, kampanya destek veren başta Memur-Sen teşkilatı olmak üzere, hayırseverlere, iş adamlarına ve paydaş kuruluşlara teşekkür etti.

Memur-sen’in 146’ncı Tır’ı Yola Çıktı

Memur-sen’in 146’ncı Tır’ı Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim