• BIST 9551.63
  • Altın 2486.119
  • Dolar 32.5043
  • Euro 34.7936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Memesinde kitle olan hemşire ameliyatla kanserinden kurtuldu

Memesinde kitle olan hemşire ameliyatla kanserinden kurtuldu
Batman'da sağ memesi giderek büyüyen ve içerisinde kitle fark edilen kanserli 54 yaşındaki kadın, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Batman'da sağ memesi giderek büyüyen ve içerisinde kitle fark edilen kanserli 54 yaşındaki kadın, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sağ memesi giderek büyüyen ve kitle fark edilen 54 yaşındaki Tülay Oral, kentte özel bir hastaneye başvurdu. Hastanenin genel cerrahi polikliniğine başvuran Oral, yapılan tetkikler sonrası sağ memesinde kanser saptandı ve ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyatla kadın sağlığına kavuştu. Yıllardan beri sağ memesinde kitle olduğunu ve düzenli kontrollere giderek taramalarını da yaptırdığını ifade eden Tülay Oral, "Hemşire olmam dolayısıyla düzenli aralıklarla kontrollerimi yaptırıyordum. Ancak son 1 ayda sağ mememde hızla büyüyen kitleyi fark edince şüphelendim ve hiç vakit kaybetmeden tavsiye üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Atun'a başvurdum. Muayene ve filmlerden sonra kitleden parça alındı ve 3-4 gün gibi kısa süre sonra da patoloji sonucu çıktı. Doktorum, beni ve aile efradımı çağırarak detaylı bir şekilde bilgilendirdi. Ameliyat olmam gerektiğini ve bu ameliyat için her tür teknolojik imkanın kendilerinde bulunduğunu ifade etti. Bu anlatımlar sonrası ikna oldum ve doktoruma güvenerek başka yere gitmeye lüzum görmedim. Ameliyat sonrası herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Doktoruma ve hastane yönetimine teşekkür ederim." dedi.

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Op. Dr. Tahir Atun ise "Hastamız, teşhisi koyduğumuz andan beri moral, motivasyon açısında hep pozitifti. Hasta yakınları da bir iki tereddütten sonra bizde ameliyat olmayı kabul ettiler ve ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik. Meme kanseri, dünyada ve ülkemizde kadınlarda giderek artan sıklıkta görülen bir hastalıktır. Meme kanserinin erken teşhisinde ultrason ve mamografi ile taramaların yanı sıra kendi kendine meme muayenesinin öğrenilmesi ve kanseri tetikleyebilen risk faktörlerinin farkına varılması çok önem arz eder. Meme cerrahisi polikliniğimizde hastalarımızda bu farkındalığın oluşturulması amacıyla, buna yönelik eğitici programlar düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Hastamızda da olduğu gibi uzun süre kullanılan progesteronla karşılanmamış östrojen preparatları (gebeliği önleyen bazı ilaçlar), erken yaşta ilk adetin görülmüş olması, geç menopoz ve obezite, meme kanserini tetikleyen önemli risk faktörleri arasındadır." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim