• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Melikgazi Belediyesi Bölgesel Kreşler Açacak

Melikgazi Belediyesi Bölgesel Kreşler Açacak
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 64 Hükümetin eylem planında yer alan ve 6 ayda yapılacak reformlar başlığında bulunan Belediyelerin...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 64 Hükümetin eylem planında yer alan ve 6 ayda yapılacak reformlar başlığında bulunan Belediyelerin kreş açabilmelerini imkân tanıyan yasanın çıkmasını beklediklerini söyledi.

Melikgazi Belediyesinin eğitime ve eğitimciye her zaman büyük önem verdiğini ve yaptığı yatırımlar ve hizmetler ile de bunu kanıtladığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada kreş açmaları ile ilgili olarak şu görüşlere yer verdi:

"İlçe sınırları içerisinde yer alan bütün eğitim kurumlarına kesintisiz ve ayrım yapmadan yatırım ve hizmet sunuyoruz. Bir okulun ihtiyacı olan çocuk bahçesi inşa ederken, diğer okulun spor salonu, bir başka okulun ise tiyatro salonunu inşa ederek hizmete sunuyoruz. Özellikle okul yollarına büyük önem veriyoruz. Çünkü kesintisiz ve güvenli okul yolları için her türlü önlemi alıyoruz. Okul kantinlerin mekansal denetimlerini yapıyoruz. Okul bahçelerine açık alan basketbol sahaları inşa ederek bir bakıma mahalle gençlerine ve çocuklarına sunuyoruz. Melikgazi belediyesi olarak 7 okul binası yaparak bölge halkının hizmetine sunduk. İki kreş binası inşa ederek yine halkın hizmetine sunduk. Ancak Belediye olarak en büyük talebi Kreş isteniyor. Yasa imkânı olmadığı için yapıyoruz. Ancak işletmesini Milli Eğitime devrediyoruz. Ama çıkacak yasa ile kreş açma yetkisi verilirse biz hazırız. Büyük ölçekli ve çok amaçlı bölgesel kreşler açarak işletmesini de biz yapacağız."

Hükümetin ilk ayda yapılacak reformlar başlığında Belediyelerin kreş açma zorunluluğuna yönelik uyguluma etkin hale getirilecektir, ibaresinin bulunduğunu ifade eden Büyükkılıç, 2016 yılında Melikgazi belediyesi olarak Kreş yapmaya hazır olduklarını ve çıkacak yasayı beklediklerini sözlerine ekledi.

Melikgazi Belediyesi Bölgesel Kreşler Açacak

Melikgazi Belediyesi Bölgesel Kreşler Açacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim