• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mekke’nin Fethi Kutlandı

Mekke’nin Fethi Kutlandı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şubesi tarafından Mekke'nin Fethi programı düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AGD Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Mekke'nin Fethi'ni anlamanın çok önemli olduğuna işaret ederek, İslam Ümmeti'nin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu vurguladı.

Bedrettin Beyazkaya, "Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve Mekke'nin Fethi'ni anlamaya çok ihtiyacımız var. Siyer-i Nebi yarışmasıyla gençlerimiz Peygamber Efendimizi yeniden tanımış oldular. Efendimizin izinden gitmeye ahdettiler. Bu gençlerimizle ne kadar iftihar etsek azdır" diye konuştular.

Daha sonra Eğitimci Nihat Altıparmak, Mekke'nin Fethi ile ilgili konferans verdi. Konferansta Nihat Altıparmak, yılbaşı, hicret ve fetih konularından bahsetti.

Nihat Altıparmak, "Gazeteler, televizyonlar bizi bir yere çağırıyor. Günlerce televizyonlardan, gazetelerden yılbaşı eğlencesinden bahsediyor. Eğer bu gün Müslümanlar, Hicri Yılbaşı'nı bilmiyorsa burada bir sorun var demektir. Değerlerimizden uzaklaştırdılar. Ne zaman değerlerimizle buluşacağız, ne zaman yüzleşeceğiz, bu toplumu nereye götürüyorlar?

Ümmet bir devdir.Bir gün dev Allah'ın izni ile uyanacak. Fiili dua olmadan, kalbi duayı Rabbim kabul etmez. Yarın geç olmadan eyleme kalkacağız. Küfür dolu bir toplumda yaşıyoruz.

Hicreti anlamadan, Mekke'nin Fethi'ni anlayamazsınız. Hicret kapitalizmin sömürü çarkına çomak sokmaktır. Hicret ümmet olabilmenin adıdır. Bayırbucak Türkmenlerinin bombalanmasına engel olamadık. Ümmet olamadık. Ümmet olsaydık, Bayırbucak Türkmenleri'ni Rusya bombalayamaz, Diyarbakır'da ki camiyi kimse yakamaz, Irak 3'e bölünemezdi" ifadelerini kullandı.

Konferans sonrasında Zümra İlahi Gurubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. Program sonunda Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren kişilere ödülleri verildi.

Mekke’nin Fethi Kutlandı

Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim