• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mehmet Müezzinoğlu'na göre en önemli sağlık sorunları

Mehmet Müezzinoğlu'na göre en önemli sağlık sorunları
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin en ciddi sağlık sorunlarını tütün, alkol, obezite ve hareketsiz yaşam olarak sıraladı.

Türkiye'nin en ciddi sağlık sorunlarını tütün, alkol, obezite ve hareketsiz yaşam olarak sıralayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam için Ankara'da yüzüp, İstanbul'da yürüyor.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, soruları yanıtladı.

Obeziteyle mücadele günü değil, yılı ve yıllarının olması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, her ayın son pazar günü 81 ilde, toplumun farklı dinamikleriyle bir araya geldiklerini anımsattı.

Müezzinoğlu, evhanımları, üniversite öğrencileri, bürokratlar ile sabah yürüyüşleri yaptıklarını anlatarak, toplumun diğer kesimleriyle de bunu gerçekleştireceklerini dile getirdi. Müezzinoğlu, bunlardan birinin esnaf ve 19 Mayıs dolayısıyla da gençler olacağını kaydetti.

Müezzinoğlu, 77 milyona bir kültürü edindirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, "Sağlığım için hareket etmeliyim. Sağlığım için obez olmamam için bu gerekli" anlayışını yerleştirmek istediklerini kaydetti. Müezzinoğlu, "Sağlıklı beslenme, hareket yılı ve yılları, bundan sonra hep gündemimizde olacak" diye konuştu.

5 gün boyunca hareket

Türkiye için en ciddi sağlık sorunu olarak neyi gördüğü sorusuna Müzezzinoğlu, şu karşılığı verdi:

"Dört temel başlık var: Bir, tütün ve tütün ürünleri, buna nargile de dahil. İki, alkol. Alkolde dünya gelişmiş ülkelerine göre daha iyi durumdayız ama duyarlılığımızı artırmamız lazım, olduğumuz konumun gerisine gitmemiz lazım. Üç, sağlıksız beslenme ve obezite. Dört, hareketsiz yaşam. Bu dört başlık, en çok ölüm nedeni olan kanser ve kardiyovasküler hastalıkların da ana nedenidir. Bunları ne kadar kontrol altına alabilir, azaltabilirsek o kadar sağlıklı toplumumuz olacak."

Kendisinin spor yapıp yapmadığı sorusu üzerine Müzezzinoğlu, haftanın 5 günü yarım saat hareket ettiğini anlattı. Müezzinoğlu, Ankara'da yüzdüğünü, İstanbul'da yürüdüğünü dile getirdi.

"Bir cümle eklendi"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığındaki görevden almalara ilişkin haberlerin sorulması üzerine de şu ana kadar kimseyi görevden almadığını bildirdi.

Hastanelerden randevu almak için oluşturulan Alo 184 hattına ilişkin bir soruya karşılık da Müezzinoğlu, "Orada bir eksik kelime var. 'Bütün operatörler meşgul' diyor. İlkesel olarak 1 dakika içinde cevap verme kuralımız var. Ama vatandaşa, o 1 dakika içinde cevap verileceği orada söylenmiyor. Operatörler meşgul denilince, telefonu kapatıyor. 'Biraz bekleyin en geç 1 dakika içinde size cevap verilecektir' cümlesi ilave oldu" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim