• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Mehmet Akif Ersoy, Ahi Evran Üniversitesi’ndeki panelde anıldı

Mehmet Akif Ersoy, Ahi Evran Üniversitesi’ndeki panelde anıldı
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı olması dolayısıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde...

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı olması dolayısıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy" konulu panelde anıldı.

Üniversite öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş'ın moderatörlüğünde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Araştırmacı-Yazar Beşir Ayvazoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mehmet Doğan, Şair-Yazar Mustafa Özçelik ve Kırşehir Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, il yöneticileri, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Panel, Üniversite Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Mehmet Akif ve İstiklal Marşı isimli video gösterisi ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Mehmet Akif Ersoy'u anlatma konusunu uzmanları olan konuklara bıraktığını ifade ederek başladığı açılış konuşmasında, Akif'in sadece kendi dönemine değil daha sonraki dönemlere de etki yaptığına vurgu yaptı. Karakaya, kendisinin lise yıllarında Safahat'ı okuduktan sonraki hislerinin "Ben gerçekten çok fazla iman ve inanç değerlerine sahibim. Sırtımı dayayabileceğim bir tarihim var. Mücadele etmek zorunda olduğum bir geleceğim var" şeklinde oluştuğunu söyledi.

Panelde ilk söz alan Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma sürecine kadar olan yaşantısını anlatarak, "Mehmet Akif Ersoy o dönemde bu şiiri yazabilecek ümit ve aksiyona sahipti. O, islami şair olarak milli mücadelenin sivil kahramanıdır. İçinde bulunulan ümitsiz anda ümit ve iman telkin eden şiiri ancak O yazabilirdi." dedi.

"Milletimizin o dönemde yaşadığı hadiselerin içinden İstiklal Marşı'nın çıkmaması mümkün değildir." diye sözlerine başlayan Beşir Ayvazoğlu, İstiklal Marşı'nın o dönemde milletin yaşadığı olayların, tarihin içinden çıktığını, iki günde yazılacak bir şey olmadığını kaydetti. Ayvazoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un hasta yatağında İstiklal Marşı'nın değiştirilmesi ile ilgili soruya "Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdıracak günler yaşatmasın" dediğini hatırlatarak, "Var olma-yok olma mücadelesinin en yetkin örneği bayrağımız değiştirilemeyeceği gibi İstiklal Marşımız da değiştirilemez." ifadelerini kullandı.

"Akif sadece maziyi dile getiren bir şair değil, O sadece tanıklıklarını bugüne aktarmadı." diyen Mustafa Özçelik ise Mehmet Akif Ersoy'un milli ve dini değerlere bağlı yeni bir gençlik hayalinin olduğunu söyledi.

Panel, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın panelistlere plaket vermesi ile sona erdi.Cihan

Mehmet Akif Ersoy, Ahi Evran Üniversitesi’ndeki panelde anıldı

Mehmet Akif Ersoy, Ahi Evran Üniversitesi’ndeki panelde anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim