• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor
İstanbul İzmir Otoyolu'nda ilk güzergah açılıyor. Otoyol projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 15 Ocak tarihinde...

İstanbul İzmir Otoyolu'nda ilk güzergah açılıyor. Otoyol projesi kapsamındaki Gemlik-Altınova arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 15 Ocak tarihinde törenler hizmete açılacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yatırımı olan yaklaşık 18 milyar liralık İstanbul Bursa İzmir otobanında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 384 kilometrelik otoyol ve 49 kilometrelik bağlantı yollarıyla İstanbul ve İzmir arasını 3 saate indirecek olan İstanbul İzmir Otoyolu'ndaki Körfez-Bursa arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik yol 10 gün sonra hizmete açılacak.

Yaklaşık 400 kilometrelik otoyol projesi üzerindeki en büyük kavşak olarak inşa edilen ve yapımı yaklaşık 2 yıldır süren Karsak Kavşağı'ndaki çalışmalarda sona gelindi. Bugüne kadar tam 40 bini aşkın kamyon dolgu malzemesi kullanılan kavşak ile Körfez Köprüsü arasındaki 40 kilometrelik yolun açılacağı müjdesini veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "İstanbul-İzmir Otoyolu'nda tüm çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Köprü, tünel ve otoyol ile birlikte eş zamanlı olarak yapımında sonuna gelinen Karsak Kavşağı'nın bitimiyle Körfez ve Gemlik arasındaki 40 kilometreyi hizmete açacağız. Artık Bursa'dan Topçular'a kadar otobanla seyahat etme imkanı yakalayacağız. Bu proje Bursa için çok önemli. İstanbul ile Bursa'nın entegrasyonunda; sanayide, ticarette, ekonomide, turizmde önemli katkı sağlayacak. Şu anda gişelerin montajı tamamlanıyor. Kısa sürede faaliyete geçmiş olacak" dedi. Körfez Köprüsü'nün ise Mart ayı sonunda ya da Nisan ayı başında açılması planlanıyor.

Kamulaştırma hariç 6,3 milyar dolar harcanacak projenin 15 Ocak 2016 Cuma günü açılması planlanan Gebze-Gemlik otoyol açılışına Bursa milletvekillerinin yanı sıra bakanların da katılması planlanıyor.

Dünyanın en uzun asma köprülerinden olan Körfez Geçiş Köprüsü ise 2 bin 682 metre uzunluğunda olacak.

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor

Mega Projede 40 Kilometre Hizmete Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim